Noticias Castellón
miércoles, 04 de octubre del 2023 | Última actualización: 21:17

Serveis Socials de Betxí inicia un taller de prevenció i gestió de conflictes amb el alumnes de secundària

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 23 segundos

Noticias Relacionadas

A més tindrà la col·laboració amb el servei d’orientació de l’institut s’intenta guiar a l’alumnat cap a una cultura del diàleg i la pau

Castellón Información

L’Ajuntament de Betxí ha posat en marxa, a través del departament de Serveis Socials, un taller pràctic de prevenció i de gestió de conflictes per als alumnes d’Educació Secundària Obligatòria de l’institut de la localitat. La mesura es realitza conjuntament amb el servei d’orientació del propi centre.

Aquesta iniciativa és el primer pas d’una col·laboració amb l’IES Betxí molt més ambiciosa i que es posarà en marxa en el pròxim curs. Fins llavors, des de Serveis Socials s’ha creat aquests tallers que serviran d’aproximació a l’alumnat, les seves preocupacions i les seves emocions.

La regidora de Serveis Socials, Susana Ferrandis, afirma “que per la pròpia convivència i relacions es donen una sèrie de conflictes que la joventut ha d’aprendre a gestionar i solucionar a través del diàleg”.

El taller de gestió de conflictes va destinat als alumnes de 2on curs i intenta reconduir a l’alumnat cap a una cultura de pau i de resolució dels conflictes de manera pacífica. Una vegada finalitzades les sessions, els participants realitzen una valoració de l’activitat que servirà als organitzadors per a futures sessions.

D’altra banda, per als de 4t d’ESO, es realitzarà una actuació preventiva en la que es tractarà la gestió emocional, intentant entendre les seves fluctuacions i canvis d’humor. Es crearan espais on l’alumnat podrà plantejar dubtes i preguntes sobre les seves inquietuds, amb la finalitat que aprenguen a gestionar les emocions de manera positiva.