Jueves, 28 de mayo, 2020  |  
Segon cap de setmana de desinfecció per part del sector agrícola a Vila-real amb 30 km netejats Segon cap de setmana de desinfecció per part del sector agrícola a Vila-real amb 30 km netejats

- 6 abril, 2020 -

La ruta del dissabte contemplava zones del sud i el diumenge el nord i Ventura ha indicat que està previst que hi haja més... Segon cap de setmana de desinfecció per part del sector agrícola a Vila-real amb 30 km netejats

La ruta del dissabte contemplava zones del sud i el diumenge el nord i Ventura ha indicat que està previst que hi haja més torns

Castellón Información/S.N.

El sector agrícola de Vila-real ha complit el seu segon cap de setmana de desinfecció i neteja dels carrers per la crisi sanitària del coronavirus i és que coordinats per l’empresa Stoplagas i el servei de Protecció Civil han fet tasques de repàs en diferents zones de la ciutat amb tractors de reforç. Aquest cap de setmana s’han higienitzat un total de 30 km i han participat quatre agricultors.

El regidor d’Agricultura, Sostenibilitat i Medi Ambient, José Ramón Ventura Chalmeta,ha explicat a aquest diari que com el cap de setmana passat, s’han netejat més carrers dels previstos i és que el dissabte estaven fixats en la ruta principal once km i finalment es van fer 16. Com es veu en el mapa, el dissabte l’itinerari contemplava vials com l’avinguda Alemanya, la zona de Correus, carretera d’Onda, carrer Lluis Maria Llop, l’avinguda del Cedre, els voltants de sant Pasqual, avinguda Europa, que va ser el punt d’inici, el d’emplenat que va ser en el Camí Els Voltes i el final, l’avinguda Pius XII.

Per contra, el diumenge la ruta comptava amb catorze km, i estava més centrada en el nord de la ciutat,es va iniciar en el Camí Séquia Major i va travessar l’avinguda del Mediterrani, Riu Ebre, carrer Borriol, Calvari, Camí Real, Joan Baptista Llorens, avinguda Franca, Francesc Tàrrega i Joanot Martorell, amb el punt d’emplenat en la Plaça del Llaurador. “Hem fet altres carrers que no estaven previstes com el carrer Sant Vicent de Paúl o el barri que hi ha darrere del pont de la Gallega”. Així mateix, només ha haguts dos torns com ja va avançar aquest periòdic de nit tots dos per a garantir l’efectivitat del producte i reduir la contaminació humana. “Ens vam adonar que hi havia massa gent al carrer de dia i que això podia perjudicar el treball realitzat de nit al no deixar temps al producte, hipoclorit de sodi, per a actuari per això ens hem limitat a dos torns de nit i estem molt satisfets amb el resultat”, ha indicat el regidor.

Cal recordar que els treballs estan coordinats totalment per l’empresa adjudicatària del servei i Protecció Civil i Ventura Chalmeta ha indicat que segurament aquest cap de setmana hi haja dos torn més de voluntariat.“Hi ha hagut localitats que han fet aquests treballs sense cap mena de control, amb productes que no compleixen la norma, i s’estan investigant, però nosaltres estem tranquils i no creiem que interferisca en els nostres plans”, ha manifestat i recorda que la neteja es realitza de manera general de carrers i vehicles estacionats però que cada veí ha d’assegurar-se de netejar la seua porta.

Solidaritat ciutadana controlada

El regidor ha destacat que és molt emocionant quan passen amb els tractors i els veïns i veïnes els aplaudeixen o els ensenyen les màscares que estan cosint. “Crea una relació de complicitat i solidaritat entre responsables polítics i ciutadania.És la primera vegada que hem de gestionar una cosa així, intentem que les coses es facen tan bé com siga possible, no es pot deixar als agricultors que fumiguen sols pels carrers o que les màscares arriben als que les necessiten sense ser higienitzades i degudament repartides, del que s’estan ocupant podòlegs de la ciutat i Protecció Civil”, assegura.

En aquesta línia s’ha referit pel cap alt de 200 inscrits en la llista de voluntariat del Covid-19. “La solidaritat ha de gestionar-se, s’han de crear mesures de seguretat i protocols, ja que el que està en joc és la salut i la vida de la gent”.

 

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *