Noticias Castellón
viernes, 12 de julio de 2024 | Última actualización: 19:44

Santa Quitèria se llena de miles de torneros en la tornà

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 48 segundos

Noticias Relacionadas

Les altes temperatures marquen el retorn de la patrona a l’ermita

Milers de persones han abrigallat hui a Santa Quitèria durant la tradicional ‘tornà’ fins al paratge per a retornar la imatge a la seua ermita. El trasllat ha vingut acompanyat d'un cel buidat i unes elevades temperatures que han animat a la ciutadania a participar en una celebració que ha sigut multitudinària. Així, a les 9 hores, l'església de la Nativitat ha congregat a centenars de romers que han volgut acompanyar a la patrona en aquest últim acte oficial que tanca les festes del municipi en honor a la santa.

La ‘tornà’ ha començat a les 9 hores en la plaça de l'Església on, la reina de les festes, María Gonell Esteve, juntament amb la seua cort d'honor, Nerea Montanos Sabiote i Alba Pesudo Luis, seguides per la corporació municipal i el mantenidor de les festes de 2022, Andrés Martínez Vilar, han acompanyat a Santa Quitèria en el seu trasllat a l'ermita en la qual romandrà fins al maig vinent. A més, durant el trajecte entre la Vila i el paratge s'han anat sumant centenars de residents de la localitat.

“Les altes temperatures han afavorit l'assistència del públic que, després de dos anys de pausa a causa de la crisi sanitària, per fi ha pogut venerar a Santa Quitèria com correspon”, ha assenyalat la regidora de Festes, Isladis Falcó. Així mateix, el cicle festiu conclou, per tant, després que La Esmeralda haja interpretat l'Himne Nacional a l'eixida de la imatge del temple per a donar principi al retorn de la patrona. Conjuntament, el viatge ha estat acompanyat de la música i el ritme de la dolçaina i el tabal.

D'altra banda, una vegada han arribat els milers de romers al paratge i Santa Quitèria ha sigut depositada sobre l'altar de l'ermita, la ciutadania ha pogut agafar forces amb l'esmorzar organitzat per l'Ajuntament amb l'ajuda de la Junta Local de Festes. A continuació, a les 12 hores el sacerdot, Juan Ángel Tapiador, ha iniciat la celebració de la missa a l'interior de la capella.