Noticias Castellón
miércoles, 04 de octubre del 2023 | Última actualización: 21:17

Sant Mateu tindrà el proper any 2021 el pressupost municipal més inversor de la seua història

Tiempo de Lectura: 2 minutos

Noticias Relacionadas

Es continuarà amb la millora del nucli antic, amb la remodelació del carrer Barcelona i del carrer La Cort, a finals de 2021 i principis de 2022

Castellón Información

Aquest dimecres 30 de desembre el Ple de l’Ajuntament de Sant Mateu va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics el pressupost per a l’any 2021, que suposa una quantitat de 3.958.561, 52 euros. L’Ajuntament de Sant Mateu considera indispensable oferir uns serveis bàsics de qualitat per poder lluitar contra el despoblament.

Destaca la inversió en la construcció del CEIP Mare de Déu dels Àngels gràcies al pla Edificant, programa de col·laboració entre Generalitat i ajuntaments per dignificar de manera més àgil les infraestructures educatives. Tots els xiquets i xiquetes de Sant Mateu tindran prompte una nova escola.

La música és una de les senyes d’identitats de la nostra cultura. Una altra gran inversió que té prevista l’equip de govern serà l’inici de la construcció de la nova Casa de la música José Ferreres Granell, un edifici dedicat a la Banda i a la resta d’associacions musicals del poble, així com a l’Escola Comarcal de Música que suposaran unes instal·lacions de referència en l’àmbit comarcal.

Amb l’objectiu de continuar millorar el nucli antic, està prevista la remodelació del carrer Barcelona i del carrer La Cort, a finals de 2021 i principis de 2022. Com tots els anys, també hi haurà inversions en recursos turístics i en restauració de patrimoni. Es continuarà amb el projecte turístic Terres del Maestrat. El formigonat i el manteniment de camins rurals tindrà com sempre la seua partida corresponent.

La programació cultural de l’Auditori Municipal veurà augmentada la seua partida pressupostària, oferint una activitat variada i de qualitat durant tot l’any. Totes les associacions culturals i esportives de Sant Mateu continuaran rebent una subvenció nominativa per ajudar a dur a terme les seues activitats.

La reducció del deute continuarà sent una constant en l’acció de govern. L’any 2012 el deute de l’Ajuntament pujava a 936.870 de euros, i la previsió és finalitzar el 2021 amb un deute de 184.267 €, sense produir-se cap augment d’impostos i taxes municipals.

L’any 2020 ha estat marcat negativament per la pandèmia mundial de la Covid. Desitgem que amb l’esforç de tots, l’augment inversor per part de totes les administracions i l’arribada de la vacuna es puga obrir una camí d’esperança per a aquest 2021.