jueves, 2 de diciembre, 2021  |  
La Diputació restaura la Font de l’Àngel de la plaça Major de Sant Mateu La Diputació restaura la Font de l’Àngel de la plaça Major de Sant Mateu

- 14 noviembre, 2020 -

Un dels monuments més emblemàtics del municipi va sofrir danys durant les festes patronals de l’any passat La Diputació restaura la Font de l’Àngel de la plaça Major de Sant Mateu

Un dels monuments més emblemàtics del municipi va sofrir danys durant les festes patronals de l’any passat

Juan José Benito/Castellón Información

L’àrea de Cultura de la Diputació de Castelló ha iniciat aquesta setmana els treballs de restauració de la Font de l’Àngel de Sant Mateu.

La font de l’Àngel és un dels monuments més emblemàtics de Sant Mateu i durant les festes patronals de l’any passat  va patir greus desperfectes amb un seriós perill de trencament de tota l’estructura.

Des de l’Ajuntament de Sant Mateu es va sol·licitar l’ajuda de l’ens provincial per escometre aquesta actuació de restauració de la font, situada en un dels laterals de la plaça Major.

La font és de planta octogonal amb tanca de ferro i tassa circular. En el centre d’aquesta una columna sosté la tassa composada per dues semiesferes buides i amb motllures exteriors, tota ella de pedra. Quatre canelles amb forma de cap d’animal donen eixida a l’aigua. Sobre l’esfera de pedra corona el conjunt una figura d’un àngel en bronze.

Aquesta font és ja citada en l’any 1373, és per tant contemporània a la mateixa plaça. Tot i això, la seua composició actual és posterior, del segle XVI i principis del XVII. En quant a la figura de l’àngel, se cita la seua existència ja en el segle XVIII.

Whatsapp Telegram