Noticias Castellón
martes, 26 de septiembre del 2023 | Última actualización: 15:03

Sant Mateu activa la Unitat d’Orientació Professional de l’Aula Mentor

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 56 segundos

Noticias Relacionadas

L’objectiu és fer més flexible i accessible la Formació Professional a tota la població

L’ Ajuntament de Sant Mateu, va posar en marxa, a primers d’aquest any, la Unitat d’Orientació Professional vinculada a l’Aula Mentor. És un nou recurs finançat pel Ministeri d’Educació i Formació Professional en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

El seu principal objectiu és fer més flexible i accessible la Formació Professional a tota la població, informant, orientant, acompanyant i prestant ajuda personalitzada en el procés d’inscripció en els procediments d’acreditació de competències professionals.

El procediment consisteix a convalidar l’experiència laboral adquirida al llarg de la vida professional, en una determinada ocupació, i d’aquesta manera poder aconseguir una titulació formativa (Certificat de Professionalitat) que no es posseeix.

La UOP de l’Ajuntament de Sant Mateu compta amb una professional especialitzada a oferir orientació i que acompanya en el procés d’acreditació de l’experiència laboral, ajustant-se a les necessitats de les persones, de forma personalitzada i presencial.

Poden acreditar l’experiència tota persona major de 18 anys, que posseïsca la nacionalitat espanyola, o equivalent, que tinguen experiència laboral d ‘almenys 2 o 3 anys o un mínim de formació de 200 o 300 hores de formació per vies no formals, segons el nivell que vullguen acreditar.

Desde l’inici ja són diverses persones del municipi que s’han pogut acreditar i ja poseeixen un reconeixement oficial, que avala la seua experiència professional.

Desde la Unitat d’Orientació Professional, s’han realitzat xarrades informatives per a difundir el nou recurs, a través de la col.laboració amb diferents assemblees de la Creu Roja de la zona, els AEDLs de la Federació Valenciana de Municipis i la AEDL de l’ Ajuntament de Sant Mateu.

Està previst realizar una xarrada de difussió de la UOP, a les diferents empreses del municipi per tal de donar a conèixer el recurs i afavorir l’accés al mercat laboral dels ciutadans del municipi, contribuint així a reduir la bretxa laboral i social.

Així mateix, la UOP está associada a l’Aula Mentor que és un programa formatiu, flexible i obert. Es realitza de manera en línia i va dirigit a persones adultes per a millorar la seua qualificació professional i augmentar les seues competències. 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí