domingo, 16 de enero, 2022  |  
San Mateu potenciarà el nucli antic portant a terme una serie de millores en la zona San Mateu potenciarà el nucli antic portant a terme una serie de millores en la zona

- 10 febrero, 2017 -

L'objectiu es el de transmetre a la població la importància de cuidar el patrimoni, respectar l'arquitectura i unificar els criteris d'intervenció San Mateu potenciarà el nucli antic portant a terme una serie de millores en la zona

Castellón Información

Aquest divendres 10 de febrer els responsables de l’Ajuntament de Sant Mateu s’han desplaçat al Departament d’Expressió Gràfica Arquitectònica de la Universitat Politècnica de València. L’alcaldessa Ana Besalduch i el regidor Marc Esteller ha tingut una reunió amb les Doctores Ángela García i Ana Torres, membres del Grup de Recerca del Color.

En aquesta reunió s’ha analitzat l’Estudi Cromàtic del Centre Històric de Sant Mateu realitzat per aquest equip l’any 2000, on es van fixar des de paràmetres científics les característiques cromàtiques de l’entorn urbà, declarat Bé d’Interés Cultural l’any 2002.

L’objectiu fonamental és el de difondre a la població la importància de cuidar el patrimoni, respectar l’arquitectura tradicional i unificar els criteris d’intervenció segons les indicacions dels experts. En definiva, preservar les característiques singulars de Sant Mateu per a la seua conservació i per afavorir també el futur desenvolupament del poble.

L’Ajuntament considera molt important obrir aquesta línia de treball amb la Universitat de València. Ha destacat el gran interés que ha mostrat l’Equip Investigador en treballar conjuntament amb l’Ajuntament i la gran quantitat d’iniciatives productives per a Sant Mateu que podrem portar a terme en l’àmbit de millora del nucli antic.

Whatsapp Telegram