Noticias Castellón
martes, 31 de enero del 2023 | Última actualización: 14:46

Safont tornarà a encapçalar el cartell electoral del PSPV-PSOE de Borriana en els pròxims comicis municipals

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 37 segundos

Noticias Relacionadas

L'actual alcaldessa assumeix l'envit "amb la mateixa il·lusió que l'any 2015" i que ho fa sabedora que compta "amb un equip solvent i seriós, amb les idees clares i moderat i respectuós amb les formes"

Maria Josep Safont encapçalarà el cartell electoral del PSPV-PSOE de Borriana en els pròxims comicis municipals de 2023. És la decisió unànime de l'agrupació socialista borrianenca, que confia en l'actual alcaldessa el repte de revalidar per un tercer mandat l'alcaldia de la capital de la Plana Baixa "per a seguir treballant per una ciutat més alegre, més pròspera i més sostenible".

Safont afirma que assumeix l'envit "amb la mateixa il·lusió que l'any 2015" i que ho fa sabedora que compta "amb un equip solvent i seriós, amb les idees clares i moderat i respectuós amb les formes". La ja oficialment candidata assenyala els avanços que ha experimentat Borriana "com la millor carta de presentació del PSPV" per a la cita electoral de maig: "El rumb que ha pres la nostra ciutat en els últims hui anys poc té a vore amb el de temps passats. Posant-li passió a tot el que fem hem aconseguit que Borriana forme part del grup capdavanter en la captació de fons europeus, avance per la senda de la cohesió social i siga reconeguda a tot arreu per la seua vibrant aposta cultural".

L'actual primer edil confessa que ha estat una legislatura "difícil" per la pandèmia i els efectes econòmics de la guerra d'Ucraïna, "però és precisament això el que m'empenta a seguir proposant i assolint noves metes que facen la vida dels 35.000 borrianencs i borrianenques més còmoda, senzilla i fàcil".

Projectes de futur

Tal com recalquen els companys de partit, Maria Josep Safont es presenta a les eleccions del 28M avalada "pel treball ben fet i per la seua completa lleialtat cap a Borriana". Del que serà la pròxima legislatura, la cap de llista socialista ha enumerat alguns dels que seran els projectes estrella del mandat que acabarà el 2027, alguns dels quals molt importants com l'actualització de les infraestructures educatives, la construcció del consultori mèdic al Port, avançar en els projectes fonamentals com el parc urbà de l'Arenal o el Pla i el centre històric i la millora de les connexions com la finalització de l'avinguda del Transport, l'obertura de l'avinguda Cañada Blanch fins a la Pedrera o la connexió del pont del camí la Cossa amb la carretera d'Almassora. "Tot això", explica, "sense deixar de banda les polítiques socials, de benestar i urbanisme que repercuteixen en la millora de la qualitat de vida dels i les borrianenques". La representant del partit del puny i la rosa apunta que el projecte socialista no està, ni de lluny, esgotat "perquè està en constant transformació". "La societat canvia i nosaltres canviem amb ella perquè som un reflex del que és Borriana", indica Safont.

La candidata socialista promet que "continuaré sent qui soc, una veïna més enamorada del seu poble, atenta i bolcada en cor i ànima a Borriana i a la seua gent". L'aspiració del PSPV és ampliar "els excel·lents resultats" assolits en 2019. "Aquest és l'objectiu, però el principal és seguir treballant al destall fins a esgotar la legislatura pels nostres ciutadans i ciutadanes".

Huit anys de creixement

Els indicadors econòmics i socials juguen a favor de l'actual equip de govern liderat per Maria Josep Safont. Amb les xifres a la mà, Borriana ha reduït en un 35 per cent respecte a 2015 el nombre de persones aturades, que se situa ara en un 11 per cent. Pel que fa al passiu financer, les polítiques de sanejament han sortit efecte en reduir el deute de 14,5 milions d'euros a només sis sense haver renunciat a inversions i a l'impuls de polítiques ciutadanes". Una altra senyal positiva és l'arribada de finançament europeu per a mamprendre projectes per valor de 10 milions d'euros. "Tot això ens ha permés desbloquejar plans impensables fa uns anys des de l'Ajuntament que han modernitzat el nostre municipi, com l'edifici de Serveis Socials, la regeneració del barri de la Bosca, la carretera del Grau, el parc de Sant Blai i les inversions en els parcs industrials".