martes, 21 de septiembre, 2021  |  
Ros (PSPV) celebra el Pla d’Impuls turístic com a regenerador del sector turístic Ros (PSPV) celebra el Pla d’Impuls turístic com a regenerador del sector turístic

- 1 julio, 2020 -

La diputada socialista per Castelló ha posat l'accent principalment que este pla està dotat amb 4.262 milions d'euros Ros (PSPV) celebra el Pla d’Impuls turístic com a regenerador del sector turístic

La diputada socialista per Castelló ha posat l’accent principalment que este pla està dotat amb 4.262 milions d’euros

Castellón Información

La diputada nacional del PSPV-PSOE de la província de Castelló, portaveu adjunta del grup socialista en el Congrés i membre de l’executiva federal, Susana Ros, ha destacat el Pla d’Impuls del sector turístic del Govern d’Espanya i que considera “contribuirà a la recuperació d’este sector d’una manera competitiva i sostenible”.

Ros assenyala que, “des del primer minut en la gestió de la pandèmia, el compromís de Pedro Sánchez ha sigut el de salvar vides, sense oblidar el nostre model productiu, per al qual també s’ha establit una estratègica. Per això, i ara que s’ha guanyat terreny al virus, el govern progressista de coalició ha presentat este pla d’impuls al sector turístic, que establirà les bases cap a un turisme post-Covid-19 segur i sostenible”.

La diputada socialista per Castelló ha posat l’accent principalment que este pla està dotat amb 4.262 milions d’euros “amb el que s’eleva a 19.535 milions d’euros el suport del Govern al sector turístic, ja que des de l’inici de la pandèmia s’han activat diferents mesures de xoc per a donar suport a l’economia espanyola, que han suposat una injecció de 15.273 milions d’euros per al Turisme del nostre país i que han beneficiat tant a treballadors com a empreses”. A més, ha destacat altres mesures del govern de Pedro Sánchez com es l’AP7 lliure i gratuïta que “ara ens fa ser més competitius en l’elecció de la destinació turística”. Així mateix, cal assenyalar que hui també es reprenen els vols en l’aeroport de Castelló.

La confiança com a clau

Este nou Pla d’Impuls del sector turístic consta de 28 mesures que s’articulen entorn de cinc línies d’actuació: la recuperació de la confiança en el destí (un destí 360º segur), la posada en marxa de mesures per a reactivar el sector, la millora de la competitivitat de la destinació turística, la millora del model de coneixement i intel·ligència turística i una campanya de màrqueting i promoció.

Ros apunta que “la confiança en la seguretat de la destinació turística és clau perquè el turista contemple la possibilitat de realitzar un viatge i, després de l’impacte de la crisi sanitària, és necessari recuperar eixa confiança, adoptant les mesures necessàries per a garantir al màxim el benestar dels i les turistes”. En eixe sentit, el pla estableix la incorporació de mesures higienicosanitàries específiques.

Quant a la reactivació del sector, Ros destaca els 3.362 milions d’euros que es mobilitzaran per a impulsar mesures laborals, programes de formació i capacitació en el sector i liquiditat i solvència empresarial, a més del subtram preferent per import de 2.500 milions d’euros per al sector turístic de la línia d’avals de l’ICO amb la finalitat de garantir el seu finançament i liquiditat.

Finalment, la diputada nacional socialista també ha valorat el redisseny del vigent sistema de coneixement i intel·ligència turística d’Espanya “que respondrà a la necessitat de comptar, més que mai, amb indicadors, dades i informació a temps real per a poder preveure escenaris i comportaments i implementar, si és el cas, les polítiques públiques adequades”; i l’ús d’eines de màrqueting i promoció per a posicionar a Espanya com un destí segur i sostenible, tant de cara al turisme nacional com internacional.

Un sector fonamental

Cal assenyalar que la cadena de valor del turisme és una de les activitats econòmiques més afectades per l’actual crisi sanitària del coronavirus. Este nou Pla d’Impuls del sector turístic possibilitarà la recuperació d’un sector fonamental en l’economia de totes les Comunitats Autònomes, que representa el 12% del Producte Interior Brut d’Espanya i que emprava a principi de 2020 al 13,6% del total d’afiliats a la Seguretat Social al nostre país.

Whatsapp Telegram