Noticias Castellón
viernes, 01 de julio del 2022 | Última actualización: 01:24

Educació es reunirà amb 30 ajuntaments de la província fins a finals d’any per a avançar el pla Edificant 

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 25 segundos

Noticias Relacionadas

La ronda s’ha iniciat a Almassora que ha demanat ka construcció del CEIP Santa Quitèria, el CEIP Ambaixador Beltran i l’ampliació de IES Álvaro Falomir

La pròxima reunió es realitzarà el dimecres 8 de novembre amb els ajuntaments de Borriana, Castelló de la Plana, Vinaròs i Borriol 

Castellón Información

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha organitzat 153 reunions amb ajuntaments de tot el territori valencià per a determinar conjuntament si s’acolliran al pla Edificant i si és així, quines actuacions en matèria d’infraestructures escolars es prepararan per a tramitar a partir de 2018 perquè estan molt clares i quines s’avaluaran una vegada es realitzen les memòries econòmiques en cada cas.

Per comarques, es realitzaran 43 reunions amb municipis d’Alacant, 30 amb responsables de consistoris de Castelló i 80 de les comarques de València.

La ronda de reunions s’ha iniciat hui amb els ajuntaments de la Font d’en Carrós, Sant Joan d’Alacant, Almassora i Mislata. Tots han manifestat que s’adhereixen al pla Edificant.

Per a iniciar les tramitacions dels processos de construcció de centres a partir de 2018, en el cas de la Font d’en Carrós s’ha determinat iniciar el procés per a la construcció del nou CEIP Francesc Carrós. Pel que fa a Sant Joan d’Alacant s’actuarà en l’ampliació de l’IES García Berlanga, la construcció d’un nou CEIP lo Romero i la construcció d’un aulari en Infantil al CEIP Cristo de la Paz, així com algunes obres menors que necessita aquest centre. En el cas d’Almassora, s’ha acordat iniciar els tràmits per a emprendre a partir de 2018 les gestions de la construcció del CEIP Santa Quitèria, el CEIP Ambaixador Beltran i l’ampliació de IES Álvaro Falomir. Finalment amb Mislata s’ha concretat la construcció d’un centre nou que substituirà el CEIP Mestre Serrano i la reconversió de l’antic edifici del CEIP Mestre Serrano en infraestructures per a altres usos educatius.

La pròxima reunió es realitzarà el dimecres 8 de novembre amb els ajuntaments de Borriana, Castelló de la Plana, Vinaròs i Borriol.

Cal recordar que el pla Edificant pretén agilitzar els tràmits per a la construcció, i millora dels centres educatius valencians i permetrà els ajuntaments que se sumen al programa avançar en la tramitació dels expedients per a les actuacions que consideren prioritàries als seus centres educatius. Els municipis faran les sol·licituds i la Generalitat serà la que generarà el crèdit a què els ajuntaments s’acolliran.

En aquest sentit, Educació ha previst un pressupost de 213 milions d’euros per a 2018 en matèria d’infraestructures educatives. Als 102 milions que s’hi destinen des d’Educació a aquest objectiu per al pròxim any se sumen 111 milions a disposició dels ajuntaments valencians per agilitzar la tramitació i la licitació de les obres, i per tant la construcció i la intervenció en els centres educatius que ho necessiten.