Noticias Castellón
domingo, 25 de septiembre del 2022 | Última actualización: 18:45

Vila-real incorpora 2.975.945 euros de romanents al pressupost actual per a que destinarà a projectes de futur

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 5 segundos

Noticias Relacionadas

Castellón Información/Soumaia Nejjar

2.975.945 euros és la xifra final de romanents dels quals disposarà l’Ajuntament de Vila-real i que no ha gastat del pressupost de despeses del 2016 per a executar projectes per a millorar la vida dels ciutadans i continuar avançant cap a un model de ciutat. Així ho ha anunciat la regidora d’Hisenda, Sabina Escrig, qui ha detallat la modificació de crèdits que s'aprovarà demà al Ple per a incorporar els romanents de 2016. “A pesar d’haver trobat un 74% de deute quan vam arribar al poder que actualment està en el 46,94%, hem demostrat que som un equip que actua amb coherència, responsabilitat i austeritat i hem aconseguit un equilibri afrontant el deute i treballant pel poble”, ha detallat Escrig.

Pel que fa a la redistribució d’aquests quasi tres milions de romanents, 1,5 aniran a parar a les diferents regidories per a avançar en la consecució de projectes i suplementar partides. “Joventut, Salut, Proximitat, Cultura, Medi Ambient, Serveis Públics, Esports i Festes, aquestes dues últimes les que més, seran les principals beneficiàries”, explica Sabina Escrig. Un altre milió d’euros seran no classificats i es reservaran per a diferents projectes que encara s’estan gestionant com el centre reinserció social amb la Fundació Manantial, actuació que serà pionera en la Comunitat, el pàrquing per a transportistes, l’adquisició de l’Hostal del rey, habitatges socials i l’alberg de Càritas.

Per altra banda, la regidora Escrig ha lamentat el fet que el Govern no “permeta” al consistori destinar els 786.000 euros de superàvit a projectes per a la ciutadania sinó que s’hagen de tornar als bancs per a amortitzar els préstecs.

Per últim, Sabina Escrig ha assegurat que a pesar de les dificultats que van trobar en la seua arribada al govern en 2011, continuaran treballant per a millorar la qualitat de vida dels vila-realencs.” 9 milions d’euros en factures en els caixons, un préstec de 20 milions d’euros amb interessos dels quals portem pagats una amortització de 7.571.135 euros i 4.522.120 en interessos, és a dir, més de 12 milions d’euros pagats, i amb la qual cosa ens quedarien altres 12 milions més els interessos corresponents; i 16 milions en sentències urbanístiques, malgrat tot això, seguirem amb la nostra tasca avançant en oportunitats i serveis de qualitat per als veïns i veïnes de Vila-real”, ha conclòs la regidora d’Hisenda.