Noticias Castellón
jueves, 28 de septiembre del 2023 | Última actualización: 12:50

Retallades encobertes

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 21 segundos

Noticias Relacionadas

Compromís marcarem de ben propet al Conseller d’Educació, com si fórem Irene Paredes o Laia Codina amb les jugadores angleses (Per cert, enhorabona a les campiones del món) per tal que no ens clave unes retallades encobertes per l’esquadra. El sector docent se’n puja per les parets, ja que les adjudicacions de juliol han eixit tard i malament. De tan malament que les han fetes s’han hagut de repetir. I no una vegada, sinó fins a 3 vegades s’han repetit. En aquest moment, el sector docent encara no confia que aquestes siguen ja les definitives a ni més ni menys que 10 dies de posar-se’n.

Mai havia passat. És un desastre de gestió que afecta a més de 21.000 llocs de treball. Persones que a hores d’ara no saben on treballaran l’1 de setembre, amb tota la logística que això comporta: lloguer de cases per canvi de lloc, matrícules dels fills als centres educatius, etc.

Per què ha passat? Doncs hi ha 2 motius i tots dos són greus:

En primer lloc, el dia 28 de juliol el nou conseller va cessar la Directora General de Personal Docent del Botànic i tot seguit van cessar a pràcticament tots els funcionaris que tramitaven el tema. Ja saben com actua la dreta, a banda de sectaris, es creuen més sabuts que ningú.

La nova Directora General de Personal Docent, del PP, agafa les vacances i no apareix pel despatx fins al dia 10 d’agost, 2 bones setmanes de vacances! Cal recordar que normalment les adjudicacions (excepte l’any de la covid) es feien els últims dies de juliol o primers d’agost.

Ens hem trobat amb errades de tot tipus que tenen a veure amb la manca de treball i de coneixement. El sistema informàtic actua en funció de les ordres i prioritats de puntuació que li determines i ni tan sols això ho han fet bé. Mai hi havia hagut tantes errades.

El segon motiu, perquè, a banda de nul·la capacitat de treball i el sectarisme, hi ha algun indicador que ens diu que han intentat colar a gent seua per davant. Cosa que seria encara més greu. Però que les errades siguen tan diverses i contradictòries no sembla que siga un defecte de l’algoritme de la màquina, sinó d’algú “manifassejant”. Ho comprovarem quan apareguen les resolucions definitives. I si és així els apretarem molt.Sona a la mítica excusa infantil de “se me ha comido los deberes el perro”, quan escoltes el Conseller excusar-se amb la culpa és del govern anterior. Patètic.

Però el cert és que ni han treballat, i tampoc tenen idea de fer-ho. I el que és pitjor és que fa molta pudor a allò que fa anys estàvem tan acostumats, sobretot en el sector educatiu, el famós “mangoneo pepero”.

Nosaltres havíem previst que isqueren moltíssimes places, per l’acord que vam deixar tancat abans de canviar la Conselleria d’ampliació de plantilles. S’havia fet tota la feina de planificació i dotació de llocs i han arribat ells i no s’han aclarit, clar, si tires fins i tot als funcionaris que porten el tema a vore com s’han d’aclarir! I el més greu de tot és la possibilitat que les adjudicacions hagen estat alterades afavorint aquells que són més propers a la dreta.

Com que hem canviat el sistema des que estem nosaltres, allò que feien abans de donar comissions als seus i posar per davant a gent seua amb menys punts si eren més afins a ells, és visible i la gent ho ha vist i ha protestat reclamant que gent amb menys punts tenia millors places…

Estarem pendents de possibles mangoneos i retallades encobertes.