Jueves, 2 de abril, 2020  |  
Alcalà treballa per a fer transitable el camí l’Atall després del temporal i Peníscola planifica tasques de recuperació Alcalà treballa per a fer transitable el camí l’Atall després del temporal i Peníscola planifica tasques de recuperació

- 22 enero, 2020 -

Durant el matí s'han realitzat treballs de neteja i retirada de materials i a la Ciutat en el Mar s’ha organitzat l'àrea de valoració... Alcalà treballa per a fer transitable el camí l’Atall després del temporal i Peníscola planifica tasques de recuperació

Durant tot el matí s’han realitzat treballs de neteja i retirada de materials i a la Ciutat en el Mar s’ha organitzat també l’àrea de valoració i balanç de danys

Castellón Información

Recuperar la normalitat el més prompte possible: aquest ha estat l’objectiu marcat per l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre en la planificació dels treballs de retirada de materials i neteja que s’han desenvolupat en el camí l’Atall. Gràcies a la maquinària contractada des de l’Ajuntament i la màquina cedida per la Diputació Provincial, s’ha pogut aclarir el tram comprès entre les platges de l’Carregador i Romana i s’ha obert a la circulació de vehicles en els dos sentits. Els treballs han continuat retirant materials i desaiguant al barranc d’Estopet i traient materials a la zona Campament per continuar cap a Capicorb. En qualsevol cas, les tasques de neteja són especialment dificultoses en trams que, a causa de l’efecte del temporal, han quedat totalment inundats o amb trencaments de paviment.

Els tècnics municipals estan realitzant una valoració global dels danys per poder fer front a la inversió que suposarà recuperar les infraestructures més perjudicades: trams de paviment desapareguts a la zona del Campament i Serradal i passarel·les de fusta que unien les platges de Carregador i Romana i plataforma de la platja Romana. Des de l’Ajuntament, es treballa conjuntament amb el Servei Provincial de Costes per poder restablir com prompte possible aquestes infraestructures i se sol·licitaran les ajudes que puguen posar-se en marxa per altres administracions.

L’Alcalde Francisco Juan ha destacat que “una vegada més, des de l’Ajuntament farem un esforç perquè el nostre litoral recupere la normalitat habitual i puguem tornar a comptar amb les infraestructures que fan de les platges d’Alcossebre un espai únic i tan valorat”.

Després de la fi del temporal, l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha convocat una nova reunió de coordinació aquest matí a primera hora, per planificar els treballs de recuperació i restabliment de la normalitat en la localitat. Durant la reunió del dispositiu de coordinació d’emergències, s’ha organitzat també l’àrea de valoració i balanç de danys.

Al llarg de la jornada d’avui dues màquines del Consorci Provincial de Bombers i quatre de l’Ajuntament estan treballant per restablir al més prompte possible la circulació del trànsit rodat i garantir la mobilitat dels veïns. Des del consistori es va activar un dispositiu especial per coordinar la sol·licitud d’ajudes necessàries i poder, així, tornar a la normalitat com més prompte millor. “Els danys són quantiosos en platges, en patrimoni, en el passeig, en instal·lacions i en mobiliari urbà”, ha assenyalat Martínez, que ha apuntat que des del primer moment s’està treballant per restablir la normalitat i comunicar a les administracions superiors i competents els primers danys valorats.

 

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *