Noticias Castellón
viernes, 23 de febrero de 2024 | Última actualización: 18:49

Reciplasa aprova un pressupost de 21,5 milions d'euros per al pròxim exercici 2024

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 21 segundos

Noticias Relacionadas

L'empresa pública només aplicarà una pujada del 8% en el cànon de tractament i eliminació per la pujada obligatòria aplicada pel Ministeri per al tractament dels gasos d'efecte d'hivernacle

El consell d'administració de Reciplasa ha aprovat uns pressupostos de 21,5 milions d'euros per al pròxim exercici del 2024. Uns comptes que regiran l'empresa pública i que contemplen una pujada del cànon de tractament i eliminació de residus del 8,1%, ja que, després d'una disposició del Ministeri de Transició Ecològica de juliol del 2023, les plantes de tractament es veuen obligades a repercutir eixe cost als Ajuntaments. Per tant, el consell d'administració ha decidit no aplicar cap pujada més, ni l'habitual de l'IPC.

Així mateix, Reciplasa no repercutirà en el cànon la pujada del 3% habitual que es destinava a les inversions des del 2010, ja que s'estan escometent gradualment i durant el 2024 està previst licitar el projecte de gestió, per la qual cosa s'ha considerat convenient deixar d'aplicar la pujada durant el proper exercici i estudiar la situació en els pròxims anys. No obstant això, les inversions per a la modernització de la planta seguiran el seu curs, ja que hi ha algunes licitacions en marxa i altres projectes en execució.

Cal recordar que l'empresa pública ha iniciat una modernització de la planta d'Onda, una de les pioneres a la Comunitat Valenciana, per a adaptar-la als estàndards més exigents de la Unió Europea i que durant els últims anys s'han anat duent a terme millores en les instal·lacions per a optimitzar recursos i reduir els residus que finalitzen en l'abocador al màxim.