Noticias Castellón
domingo, 03 de julio del 2022 | Última actualización: 11:12

La Càtedra Reciplasa de l’UJI busca les millors idees per a gestionar els residus entre els alumnes de Primària y Secundària

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 48 segundos

Noticias Relacionadas

Els premis es donaran a conèixer a principis de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient

Castellón Información

La Càtedra Reciplasa de Gestió de Residus Urbans de la Universitat Jaume I i el Seminari d’Educació Ambiental de Castelló han convocat la quarta edició del concurs «Què fem amb el fem?», una ferma aposta per l’educació ambiental de la ciutadania del futur com una de les vies per a assolir una major sostenibilitat ambiental. La iniciativa dirigida a la comunitat educativa des d’infantil fins a secundària busca involucrar els joves en la consciència social al voltant de la gestió dels residus que es generen, així com motivar-los a buscar solucions a aquesta problemàtica.

Què fem amb el fem? és un concurs en què es pot participar amb maquetes, vídeos o relats que pretén desenvolupar la creativitat i l’expressió de coneixements científics, matemàtics i tecnològics, mitjançant diferents llenguatges artístics per tal de fomentar una ciutadania críticament activa i responsable per a avançar cap a un model de societat més sostenible. La inscripció en el concurs estarà oberta fins al 20 abril de 2021.

Està adreçat a tots els nivells educatius (infantil, primària, secundària i educació especial), als quals es convida a reflexionar per a prendre consciència sobre la importància que té la gestió dels residus sòlids urbans en la nostra societat. Alguns dels temes proposats són l’economia circular, la recollida selectiva, l’impacte dels residus, la tecnologia de residus o la seua valorització com a recurs, i aspectes al voltant de les «4R»: reduir, reciclar, reutilitzar i recuperar.

La inscripció es realitza mitjançant formulari en línia en aquest enllaç: https://forms.gle/CPV1TXtK9zqgcLn38. Els treballs, que poden presentar-se en valencià, castellà o anglès, cal enviar-los juntament amb el formulari d’inscripció que hi ha en la pàgina de la càtedra, al correu electrònic [email protected] fins al 12 de maig de 2021. Els premis es donaran a conèixer a principis de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient.