Noticias Castellón
sábado, 26 de noviembre del 2022 | Última actualización: 16:40

L'Alcora aprova sol·licitar a Diputació un pla d'ajudes per al manteniment dels col·legis 

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 11 segundos

Noticias Relacionadas

Castellón Información 

L'Ajuntament de l'Alcora ha aprovat, amb l'únic vot en contra del PP, sol·licitar a la Diputació de Castelló que impulse un pla de manteniment de col·legis d'infantil i primària, en col·laboració amb la Conselleria d'Educació.

L'acord plenari inclou també sol·licitar que s'establisca una línia d'ajudes i es done prioritat als centres que necessiten una actuació més urgent, així com que es planifiquen les actuacions amb tècnics de la Conselleria, “ja que són els que disposen d'informació centralitzada sobre l'estat de manteniment de cada escola”.

En la moció, presentada per PSPV, Compromís i Marcos Masó, recorden que la Diputació de València ha posat set milions d'euros “al servei del manteniment dels col·legis”. Expliquen que “es tracta d'injectar recursos als municipis per a cobrir les mancances de finançament local, que dificulten poder atendre totes les actuacions necessàries de manteniment dels col·legis”.

No va ser l'única moció que va tirar endavant en el Ple, també es va aprovar, en aquesta ocasió per unanimitat, instar al Govern central a realitzar una reforma “immediata” del sistema de finançament autonòmic “que possibilite als valencians i valencianes disposar de recursos suficients per poder gaudir d'uns serveis públics de qualitat i permeta, d'igual manera, l'exercici de les competències pròpies”.

Altres acords aprovats a través d'aquesta proposta presentada per PSPV, Compromís i Marcos Masó, són: instar al govern perquè les inversions territorializades es facen d'acord amb el pes poblacional; penjar una pancarta o similar en algun edifici públic amb el lema 'Per un Finançament Just'; i impulsar i fomentar la celebració de jornades, reunions i conferències.

Així mateix, es van presentar dues declaracions institucionals: una amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, per tal de reivindicar “la necessitat d'invertir en polítiques en favor de la diversitat sexual i la no discriminació de les persones per la seua orientació sexual o identitat de gènere” a través del desenvolupament de programes i projectes d'atenció, informació, formació i sensibilització “que facen de les nostres ciutats i pobles espais segurs per a la diversitat sexual”; i una altra per a instar al Govern de l'Estat a augmentar en els Pressupostos Generals de l'Estat 2017 “almenys, en 120 milions d'euros” l'assignació destinada per a la lluita contra la violència de gènere i polítiques d'Igualtat.

A més, el Ple va aprovar per unanimitat la moció presentada pel PP per a l'elaboració del pla d'actuació d'àmbit local enfront del risc d'incendis forestals.