Noticias Castellón
lunes, 04 de julio del 2022 | Última actualización: 01:49

Puig valora la decisió d’Oltra d’abandonar el Consell com un acte per «protegir l’interés general de la Comunitat Valenciana»

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 29 segundos

Noticias Relacionadas

El president de la Generalitat ha destacat que la vicepresidenta ha estat una persona clau per al canvi polític, per a la regeneració de les institucions i per a la millora de la vida dels valencians i les valencianes. A més ha qualificat la decisió de la fins ara vicepresidenta i consellera com a una decisió presa “per protegir el Consell i beneficiar l’interés general de la Comunitat Valenciana”. La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha explicat hui en Castelló que «crec que és important reconéixer el seu treball» i ha afegit que «una imputació no significa una condemna”.

Aquest matí el president de la Generalitat, Ximo Puig ha emés unes declaracions valorant la decisió de la vicepresidenta, Mònica Oltra d’abandonar el seu càrrec després de ser imputada.

El president ha manifestat el seu respecte i reconeixement per la decisió de Mónica Oltra, una decisió presa “per protegir el Consell i beneficiar l’interés general de la Comunitat Valenciana”.

El president ha destacat que la vicepresidenta ha estat una persona clau per al canvi polític, per a la regeneració de les institucions i per a la millora de la vida dels valencians i les valencianes.

“Per això, li agraïsc el seu treball en estos set anys i la generositat responsable que ha demostrat. No tots els polítics són iguals”, ha dit el president.

D’igual manera, el president ha volgut mostrar el seu rebuig a tots els atacs, insults i amenaces que ha patit en els últims dies. “Una societat democràtica no admet eixa falta de respecte”, ha assenyalat el cap del Consell.

El president també ha condemnat la instrumentalització de la Justícia per part de l’extrema dreta. “Seguisc defensant el respecte a la Justícia, la presumpció d’innocència, i tinc confiança en la seua paraula”, ha afirmat el president.

“La Comunitat Valenciana és un territori respectat, creïble i estable. Eixe és el requisit per ampliar els avanços aconseguits amb l’esforç del Consell del Botànic i de tota la societat”, ha assenyalat el cap del Consell.

“En este moment tenim màxim històric de treballadors, un dinamisme empresarial líder a Espanya i una Sanitat, Educació i Serveis socials més forts que mai”, ha afegit el president per a acabar assegurant: “Ara, la Generalitat seguirà treballant pel progrés segur de l’únic interés primordial: l’interés dels cinc milions de valencianes i valencians”.

Gabriela Bravo: «Una imputació no significa una condemna»

La consellera de Justícia, Interior y Admistració Pública, Gabriela Bravo, ha realitzat una valoració sobre la dimissió de Mónica Oltra en la qual ha dit que “respecte la decisió de dimissió que ha adoptat l’exvicepresidenta Mónica Oltra«. Ha fet aquestes valoracions hui en Castelló al finalitzar el acte de presentació de les noves instal·lacions de l’Oficina de Denúncies especialitzada en Violència de Gènere de Castelló, ubicada en la Ciutat de la Justícia.

Bravo ha afirmat que «crec que és important reconéixer el seu treball i el paper exercit al llarg d’aquests 7 anys al servei dels valencians i valencianes i desitjar-li tota la sort possible en aquesta nova etapa”. Al mateix temps ha assenyalat que “cal recordar que una imputació significa que hi ha un estatus que t’ofereix el procés penal perquè acudisques a un procediment judicial amb tots els teus drets i assistida per un lletrat, però una imputació no significa una condemna”. La consellera ha agregat que “crec que Mónica Oltra, com qualsevol ciutadana, té dret, per descomptat, a la presumpció d’innocència i ara entra en una fase que haurà de treballar per a acreditar la seua presumpció d’innocència”.

Sobre els terminis per a procedir a la substitució d’Oltra en el Govern Valencià com a vicepresidenta, Bravo ha assenyalat que “no puc parlar dels terminis. Supose que serà prompte. Hauran de traslladar-ho formalment i a partir d’ací quan presenten el candidat o candidata a substituir-lo s’aniran prenent decisions

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí