Noticias Castellón
viernes, 19 de agosto del 2022 | Última actualización: 23:01

Puig anuncia la creació de 32.000 noves places d'FP, la mayor aposta de la història per a l'ocupació del futur 

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 45 segundos

Noticias Relacionadas

Un total de 110.000 alumnes han cursat estudis professionals en el curs 2021-2022 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la creació de 32.000 noves places de Formació Professional per al curs 2022-2023, el que suposa "la major aposta de la història" per aquesta formació "fonamental per a l'ocupació del futur". 

Ximo Puig ha fet estes manifestacions durant la 'I Nit de l'FP valenciana', celebrada a l'Edifici Veles e Vents de València i organitzada per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport junt amb la Fundació CaixaBank Dualiza.  

Durant la seua intervenció, el cap del Consell ha assenyalat el compromís de que "cap jove se quede sense estudiar FP per falta de places", amb aquest increment de places, de les cuals 5.700 per a cicles de nova creació

La CEV, l’Ajuntament de València, REDIT, el projecte solidari ‘+Qguap@s’, el Consell de Cambres de Comerç i Labora han rebut els  guardons de la primera edició de la Nit de l’FP valenciana.

Així mateix, el president s'ha referit al reforç directe del sistema d'FP dut a terme per la Generalitat, reflectit en el creixement del 30 % dels cicles formatius i del 50 % del professorat, que ha passat de 5.000 a 8.300 docents en els últims 7 anys. El resultat d'aquest esforç és un increment del nombre d'estudiants fins els actuals 110.000 alumnes.  

En relació a la millora d'infraestructures i equipaments, Ximo Puig ha destacat la construcció de 7 centres integrats des de 2015, cinc dels quals engegaran les classes proper curs, així com l'ampliació del Pla Edificant recentment aprovada que contempla la construcció de 6 centres d'FP nous.  

A més, el president de la Generalitat ha parlat de l'FP Dual i ha explicat que, actualment, "ja tenim 403 cicles a tota la Comunitat Valenciana i les sol·licituds per impartir esta modalitat educativa s'han triplicat en 4 anys". 

Finalment, el president ha assenyalat que aquesta situació de l'FP a la Comunitat Valenciana farà possible satisfer la demanda laboral intermitja prevista per a 2025 que serà del 50 %, per damunt de la universitària que es situarà en un 37%, i permetrà encarar "reptes inajornables" com són la transició digital i verda; el tancament de la bretxa de gènere; l'impuls de l'FP en zones despoblades; les sinèrgies amb grans projectes industrials o la consolidació dels 'màsters d'FP'. 

Per la seua part, Raquel Tamarit ha explicat que "la Nit de l'FP valenciana arrodonix la tasca de promoció i modernització d'aquests estudis i volem agrair a CaixaBank Dualiza per estar sempre al nostre costat. Hem fet un pas de gegant durant els últims cursos en la modernització i ampliació d'oferta de l'FP, i no l'hem fet sols, anem de la mà, molt estretament, amb el sector productiu valencià, amb les institucions i entitats implicades en aquest nou model i amb una base clau com és el nostre professora, que duu endavant aquesta revolució de la Formació Professional valenciana".  

La Nit de l'FP valenciana ha reunit els agents que fan que l'FP valenciana siga un referent de formació de qualitat i en la qual ha participat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; i el director de CaixaBank Dualiza, Juan Carlos Lauder, entre altres autoritats.