Noticias Castellón
viernes, 12 de julio de 2024 | Última actualización: 18:55

PSPV de Castelló es suma al rebuig contra la nova llei educativa valenciana

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 5 segundos

Noticias Relacionadas

El secretari general del PSPV de Castelló, Samuel Falomir, ha participat aquesta vesprada en la mobilització convocada per la comunitat educativa

El secretari general del PSPV de Castelló, Samuel Falomir, ha participat en la mobilització convocada per la comunitat educativa per a rebutjar l'aprovació sense consens de la nova llei educativa valenciana i "reclamar a Mazón que deixe de menystindre a l'educació pública". Falomir ha estat acompanyat pel portaveu d'Educació del PSPV a les Corts, José Luis Lorenz, i altres càrrecs socialistes, compartint així "el malestar de l'alumnat, professorat, famílies, equips directius i sindicats després del retorn de les retallades a l'ensenyament públic i les imposicions de ideològics del govern de PP i Vox".

El representant socialista ha afirmat que "el PP menteix més que parla" i ha recordat que "el canvi que plantejava Mazón en campanya era dignificar l'educació valenciana, però ara coneixem que la seua recepta era deixar el curs que ve amb 5.000 docents menys trencant l'acord de plantilles, pujar ràtios també a conservatoris, una retallada de 122 milions d'euros en el Pla Edificant, la imposició d'un districte únic segregador, el desmantellament de les Escoles Oficials d'Idiomes (EOI) i la pràctica eliminació de l'ensenyament en valencià".

"Si a tot això li sumes una llei sense consens i ho fiques en una coctelera, el que ix d'ací és una educació pública destrossada, per això els i les socialistes ens unim al crit de no més atacs a l'educació". No en va, la Comunitat Valenciana va viure el mes de maig passat la primera vaga educativa en quasi una dècada, "mostra del cansament que es viu a les aules".

Per la seua banda, José Luis Lorenz ha lamentat que, tants anys després, "hàgem hagut de recuperar als carrers les samarretes verdes per a defensar l'educació pública" i ha qualificat la situació actual "d'insostenible". "En un any ho han destrossat tot". "Des del PSPV demanem més inversió, més qualitat, més valencià i més dignitat".

"Amb el president Ximo Puig els llibres de text van passar a ser gratuïts, vam rebaixar les ràtios, vam renovar centenars de centres educatius, vam contractar milers de professors i vam recuperar la pau social. De tot allò ja no en queda res. Des del PSPV continuarem lluitant al costat de les famílies, l'alumnat i els docents per a garantir una educació pública de qualitat per a tots", ha conclòs Lorenz.