Noticias Castellón
viernes, 14 de junio de 2024 | Última actualización: 18:44

PSPV i Compromís consultaran el pacte amb les seues assemblees de Vila-real per a signar en 15 dies

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 9 segundos

Noticias Relacionadas

És el pas que donen les dues formacions una volta que la proposta de pressupost per a acabar l’any ja està en mans dels serveis tècnics municipals. Hui, nova reunió per tal de perfilar el decàleg amb les pretensions dels dos partits revisades

Partit Socialista i Compromís s’han donat hui un termini de 15 dies per a traslladar a les seues respectives assemblees els punts de l’acord que marcaran el pacte de govern durant la resta de la legislatura. És l’acord al qual han aplegat les dues formacions després d’haver tancat una proposta de pressupost per al segon semestre de l’any, una planificació econòmica que ja està en mans dels serveis tècnics municipals.

Són nombroses les reunions mantingudes en les últimes tres setmanes per tal d’avançar el desbloqueig de la governabilitat i en aquest moment PSPV i Compromís se senten ja amb la capacitat de traslladar acords ferms a les seues agrupacions. Amb l’objectiu de no endarrerir més els canvis en el govern local, aquest matí els dos grups s’han fixat aquest mes per a la consulta amb la militància i la signatura del pacte.

Propostes i contrapropostes s’han succeït en les últimes trobades després que Compromís traslladara un dècaleg de punts d’acord a l’alcalde, José Benlloch, a Sabina Escrig com a regidora d’Hisenda i a Silvia Gómez com a secretaria general del Partit Socialista. Els socialistes, per la seua banda, han demanat matitzar alguns aspectes com ara incloure els preceptes de l’Agència Valenciana Antifrau en l’apartat de la transparència proposat pel grup regionalista.

Però, al marge de les esmenes proposades que suposaran alguns canvis en el text, aquest dilluns el decàleg fonamental ja està enllestit per a la valoració de les assemblees en un termini màxim de 15 dies. Una vegada que les dues formacions traslladen la proposta a la militància serà el moment de signar el document per a la governabilitat que marcarà la gestió municipal fins a 2027.

Respecte a les àrees de govern que assumirà Compromís encara no hi ha novetat. Ninguna de les carteres ha estat damunt de la taula durant la negociació del pacte, segons les fonts consultades.

D’altra banda, els dos grups hauran de rebre la conformitat dels tècnics municipals respecte a la proposta de pressupost de 2024 i que, amb el vistiplau d’aquests, remetran posteriorment a la resta de la corporació municipal per si volen fer les seues aportacions.