Noticias Castellón
sábado, 04 de febrero del 2023 | Última actualización: 22:03

PP denuncia que PSOE i Compromís rebutgen reforçar la seguretat en el camp

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 15 segundos

Noticias Relacionadas

La portaveu adjunta del PP en la Diputació, Pallarés, lamenta que PSOE i Compromís es mostren insensibles als problemes de la província

L'equip de Govern de la Diputació Provincial de Castelló, format per PSOE i Compromís, "torna a demostrar que és insensible als problemes de la província i, especialment, als que afecten els municipis de l'interior". PSOE i Compromís rebutgen reforçar la seguretat en el camp i diuen ‘no’ a la proposta del Partit Popular de contractar guardes rurals per a frenar els robatoris en els camps de cultiu malgrat les 145 tones de garrofes robades en l'última campanya, segons el balanç realitzat per la Guàrdia Civil.

La portaveu adjunta del Partit Popular en la Diputació Provincial de Castelló, María Ángeles Pallarés, subratlla que és primordial “donar veu als nostres pobles, elevar les seues demandes i obtindre solucions als seus problemes”. Amb aqueix objectiu, “la proposta del PP és la creació d'un fons dotat amb un pressupost de 400.000 euros per a poder garantir als municipis de menys de 5.000 habitants, així com a les mancomunitats, optar a unes ajudes que permeten sufragar les despeses derivades de la contractació de guardes rurals”, explica Pallarés.

No obstant això, “PSOE i Compromís rebutgen una proposta que ajudaria a evitar uns robatoris en el camp que van a més i que colpegen a uns agricultors que tenen moltes dificultats que afrontar i als quals hem d'atendre  des de la Diputació perquè són crucials per al futur dels municipis de l'interior, tant pel treball que fan en la conservació del territori com pel valor econòmic que generen”, explica la portaveu adjunta del PP, María Ángeles Pallarés.

“En el PP apostem pels agricultors i per la defensa del territori, per això creiem que la proposta de contractar guardes rurals és determinant per a ajudar a desenes de pobles que hui continuen sent víctimes de robatoris indiscriminats de garrofes, ametles, cítrics i un altre tipus de cultius”, subratlla Pallarés. “Des de la Diputació es pot i s'ha d'ajudar a cofinançar les despeses derivades de la contractació de seguretat en el camp a través de la figura dels guardes rurals per a atallar aquests robatoris”, afig la portaveu adjunta del PP en la Diputació.

PSOE i Compromís desdibuixen l'objectiu d'aquest govern provincial que hauria de ser el d'auxiliar als qui menys tenen. Des del PP continuarem exercint d'altaveu d'aquells municipis que menys recursos tenen i els problemes dels quals no poden atendre sense que una administració superior els preste ajuda”, conclou Pallarés.