sábado, 28 de noviembre, 2020  |  
El Consell invertirà 4.1 milions d’euros en l’Hospital General Universitari de Castelló dins dels pressupostos 2021 El Consell invertirà 4.1 milions d’euros en l’Hospital General Universitari de Castelló dins dels pressupostos 2021

- 29 octubre, 2020 -

La Conselleria de Sanitat augmentarà la seua dotació en més del 10% per a fer front a la malaltia amb totes les garanties i... El Consell invertirà 4.1 milions d’euros en l’Hospital General Universitari de Castelló dins dels pressupostos 2021

Es tracta dels Pressupostos de la Reactivació Valenciana i superen per primera vegada els 25.000 milions d’euros.

La Conselleria de Sanitat augmentarà la seua dotació en més del 10% per a fer front a la malaltia amb totes les garanties i millorar l’atenció primària, hospitalària i la xarxa de salut pública. En quant a la protecció social, els recursos destinats a la Dependència s’incrementaran en un 22% per a seguir protegint als més vulnerables. En quant a Educació, els Pressupostos garantiran els recursos necessaris per a mantindre tots els Protocols Anti-Covid i garantir la igualtat d’oportunitats i avançar en la digitalització de les aules

Castellón Información

El Consell ha presentat el projecte de pressupostos per al proper 2021. Es tracta dels Pressupostos de la Reactivació Valenciana i superen per primera vegada els 25.000 milions d’euros.

Cal destacar que només les tres conselleries eminentment socials -Sanitat, Educació i Polítiques Inclusives- superaran, per primera vegada, els 14.000 milions d’euros.

Sanitat

La Conselleria de Sanitat augmentarà la seua dotació en més del 10% per a fer front a la malaltia amb totes les garanties i millorar l’atenció primària, hospitalària i la xarxa de salut pública, amb la creació i dotació de 400 noves places estructurals de personal.

Se incrementarà la inversió  en un 41% fins a arribar als 145 milions, que permetran:

• En Atenció Primària: la construcció de 20 nous centres de salut, l’ampliació de 12 i la reforma d’altres 5.
• En Atenció Especialitzada: Continuarem amb la construcció del nou hospital d’Ontinyent (14,3 milions) i del Centre d’Especialitats i de Salut de Campanar-Ernest Lluch, amb 10 milions.
• A més, es faran actuacions de reforma i ampliació en 10 hospitals, entre ells, l’ampliació de l’hospital de la Marina Baixa (7 milions), del Clínic de València (7 milions) i del General de Castelló (4,1 milions).

Protecció social

En quant a la protecció social, els recursos destinats a la Dependència s’incrementaran en un 22% per a seguir protegint als més vulnerables.

S’atendrà a la reivindicació històrica de l’equiparació salarial del personal sanitari de les residències amb el les de la sanitat pública. D’esta manera, es consolidarà al personal sanitari que actualment presta serveis en tota la xarxa sociosanitària.

Educació

En quant a Educació, els Pressupostos garantiran els recursos necessaris per a mantindre tots els Protocols Anti-Covid i garantir la igualtat d’oportunitats i avançar en la digitalització de les aules.

S’adquiriran 32.000 portàtils per a alumnes de secundària, 10.000 tabletes per a Primària i 25.000 ordinadors per al desenvolupament d’aules digitalitzades, amb un inversió de 26 milions d’euros.

També es desenvoluparà un element essencial per a la preparació dels joves, com és la Formació Professional pel que els Pressupostos de la Generalitat en el programa d’FP augmentaran un 111%.

Google+
Whatsapp Telegram