Noticias Castellón
jueves, 07 de julio del 2022 | Última actualización: 21:39

Educació dóna el vistiplau al projecte de l'IES Álvaro Falomir d’Almassora per a combatre l'absentisme i l'abandó escolar

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 53 segundos

Noticias Relacionadas

Castellón Información

L'IES Álvaro Falomir engegarà durant el curs 2017/2018 el Programa d'Aula Compartida (PAC), a través del qual aspira a acabar amb l'absentisme i l'abandó escolar de l'alumnat d'entre 14 i 16 anys. El projecte presentat pel centre ha rebut l'aprovació de la Conselleria d'Educació, que dotarà a l'institut dels recursos necessaris per a portar-lo endavant. Les Regidories de Serveis Socials i Joventut també finançaran part del programa, motiu pel qual els responsables d'aquestes àrees, Diana Belliure i Xavier Trenco, respectivament, van mantenir dies arrere una reunió amb l'adreça del centre educatiu.

Així doncs, els xics i xiques que participen en aquesta iniciativa, completaran 30 hores setmanals d'activitats. Deu d'elles seran de classes teòriques en els àmbits científic, lingüístic i social i estaran impartides per professorat del centre. Les altres 20 hores estaran dedicades a realitzar diverses activitats i tallers pràctics, tant dins com fóra de l'institut, en els quals col·laborarà el consistori.

En aquest sentit, l'edil de Joventut, Xavier Trenco, ha avançat que “els tallers de formació pràctica tindran caràcter mediambiental i estaran centrats en la sostenibilitat, la salut i les energies renovables, ja que considerem que són sectors amb possibilitats de creixement i de creació de llocs de treball en el futur”. Per a açò, acudiran al nou Centre de Formació que té la localitat. A més, els joves també realitzaran activitats d'esportives en la piscina i el poliesportiu municipals.

“El gran valor d'aquesta iniciativa és que mostrarà als xics i xiques noves opcions de futur a través d'un mètode diferent al purament acadèmic, una cosa fonamental perquè recuperen la motivació i la confiança” ha assegurat Diana Belliure. La regidora ha destacat les sessions de col·laboració social que l'alumnat seleccionat per al programa PAC realitzarà en espais com la residència de la tercera edat o altres centres educatius.

L'horari d'assistència serà idèntic al de l'IES Alvaro Falomir. Amb aquesta mesura, els responsables del projecte pretenen afavorir la integració dels participants en el programa. Així mateix, els joves seran avaluats trimestralment pels tres professors encarregats de la seua formació, entre els quals estarà el tutor/a de el grup.