Noticias Castellón
martes, 23 de abril de 2024 | Última actualización: 09:50

48 hores 'non-stop' de programació col·laborativa per a descobrir talent tecnològic a l'UJI

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 41 segundos

Noticias Relacionadas

Castellón Información

Una trobada de programadors durant 48 hores ininterrompudes per a posar en valor el jove talent tecnològic i innovador de la província de Castelló i la Comunitat Valenciana. El Pavelló Poliesportiu de la Universitat Jaume I acollirà del divendres 28 al diumenge 30 de setembre de 2018 la tercera edició de Hackathon Castellón, que ha aconseguit consolidar-se des que va nàixer en 2016 com a plataforma de llançament de projectes i carreres professionals.

Hackathon Castellón fomenta la programació col·laborativa entre estudiants d'Enginyeria Informàtica, Disseny i Desenvolupament de Videojocs i Matemàtica Computacional, però també de professionals en actiu que cerquen passar un cap de setmana diferent, a través de cinc reptes plantejats per les empreses impulsores de la trobada: Nayar Systems, IoTsens, Cuatroochenta i Networking Directivas Castellón (NDCS).

El jurat, format per professionals, valora la seua creativitat, dificultat tècnica, acabat, viabilitat i presentació per a decidir els 3.000€ en premis i 6 mesos d'estada en el centre de coworking Espacio Base de Castellón. Enguany els reptes tecnològics són la programació d'un chatbot i un videojoc per a mòbils (Cuatroochenta), aplicacions de reconeixement facial (Nayar Systems), solucions d'Indústria 4.0 (IoTSens) i una app de temàtica lliure (NDCS).

Laboratori d'idees i captació de talent

El ritme d'inscripcions registrat a una setmana de la seua celebració apunta al fet que se superaran àmpliament els 125 inscrits de 2017, per la qual cosa l'organització ultima els preparatius per a prop de 200. Un creixement que s'explica pel clima motivador que es respira en Hackathon Castellón i la bona experiència viscuda pels assistents d'edicions anteriors. I perquè, veritablement, està servint de laboratori d'idees per a emprendre projectes tecnològics i com a aparador per a la captació de talent, ja que a alguns dels seus participants els ha servit per a ser contractats per empreses del sector tecnològic.

Projectes guanyadors o que van destacar en edicions anteriors estan desenvolupant-se com startups gràcies a l'impuls de Hackathon Castellón. És el cas de VendingOnTime, un programari que permet reportar i gestionar online les incidències tècniques de les màquines de vending; o GeoRumors, una app que localitza rumors perquè els usuaris puguen validar la seua autenticitat.

El Hackathon Infantil duplica places

Altra de les singularitats de la trobada de programadors de Castelló és el gran èxit del Hackathon Infantil, que ha obligat a l'organització a duplicar les seues places fins a 200 perquè els xiquets i xiquetes de 3 a 16 anys (repartits en grups per edats) puguen descobrir la tecnologia d'una forma divertida i, sobretot, treballar en grup. Les empreses i associacions especialitzades Robotix Lego Education, Gamesonomy, Robotme i Droide Comunidad ofereixen els seus diferents tallers el dissabte 29 de setembre a partir de les 10:00.

Per a completar l'experiència, Hackathon Castelló també ofereix una completa programació de xarrades especialitzades, que aprofundeixen en aspectes tècnics o de negoci, i que enguany es concentren el divendres 28. Com a novetat, en aquesta edició participaran tècnics del nou partner tecnològic, IBM, que se suma a la llarga llista de mecenes (Generalitat, Diputació, Universitat Jaume I, CEEI, Soma Tech Club) i col·laboradors que recolzen la cita anual de programadors de Castelló.