miércoles, 25 de mayo, 2022  |  
Vila-real implantarà un programa pilot de l’IVAJ per a motivar a joves que han abandonat els seus estudis Vila-real implantarà un programa pilot de l’IVAJ per a motivar a joves que han abandonat els seus estudis

- 30 noviembre, 2017 -

A més de coaching, cada participant visitarà una vintena d’empreses, el que els ajudarà a perfilar els objectius vitals i professionals Vila-real implantarà un programa pilot de l’IVAJ per a motivar a joves que han abandonat els seus estudis

Els tallers de Jove Oportunitat tenen una durada de dos mesos i ofereixen un enfocament integral

A més de coaching, cada participant visitarà una vintena d’empreses, el que els ajudarà a perfilar els objectius vitals i professionals

Castellón Información

La Regidoria de Joventut de Vila-real implantarà el programa Jove Oportunitat-JOOP, que promou l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i es finança des de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil del Fons Social Europeu.

La regidora de Joventut, Gemma Gil, ha mantingut una reunió amb els tècnics del projecte i ha participat en una jornada informativa sobre el programa, en la qual també han participat els equips directius de l’IES Broch i Llop i Fundació Flors.

Jove Oportunitat és una experiència pilot que promou la realització de tallers d’assessorament i motivació per a joves amb baix nivell de formació que han abandonat els estudis sense completar el Batxillerat o una Formació Professional.

Els pròxims tallers comptaran amb pedagogs i monitors experts en coaching de joves i adolescents, que assessoraran i orientaran en grup i també de manera individualitzada. “Sabem que hi ha molts joves amb baix nivell de formació i sense ocupació, tal vegada desmotivats i sense una idea clara de com eixir d’aqueixa situació, per la qual cosa aquest projecte pot ser molt interessant perquè en un breu període de temps puguen donar un gir radical a la manera en què s’enfronten a la seua situació personal, social i laboral”, afirma Gil. Els tallers tenen una durada de dos mesos i ofereixen un enfocament integral, de manera que cada participant reflexiona sobre el seu projecte de vida i posteriorment defineix el seu projecte professional, que es concretarà en un itinerari personalitzat a seguir des de l’endemà al seu pas pel taller. “Un camí que els portarà a aconseguir els seus objectius vitals i professionals”, assegura l’edila, qui afig que en finalitzar l’IVAJ expedirà un certificat d’assistència.

No obstant açò, tal com explica la responsable de Joventut, “allò més interessant d’aquesta proposta és que proporciona un contacte amb el món real de les empreses, ja que cada jove visitarà un mínim de 20 empreses d’acolliment en estades molt breus, d’una a tres jornades laborals, en les quals conviurà amb professionals de 10 sectors diferents”.

“L’objectiu és que adquirisca una visió global del mercat laboral, des de la qual realitzar, de manera fundada, l’opció personal per una via professional determinada”, manifesta Gil, qui assegura que “aquesta opció potser li confirmarà idees prèvies, encara que també és possible que siga el resultat del descobriment d’una nova passió per una professió en la qual no haguera pensat mai”.

Whatsapp Telegram