Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
miércoles, 22 de marzo del 2023 | Última actualización: 22:51

Advertisement
Advertisement

Juan Tamariz i l’últim Gran premi mundial de màgia, plats forts del 10é Festival Màgia x Ací de Vila-real

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 38 segundos

Noticias Relacionadas

Castellón Información/Soumaia Nejjar

Solidària, al carrer, internacional i familiar. Aquestes seran les modalitats de la desena edició del festival Màgia x Ací organitzat per la Regidoria de Cultura de Vila-real, que se celebrarà del 23 al 26 de març en diversos punts de la ciutat i que “portarà als millors il·lusionistes, fent que siga recordat per molt de temps”, ha explicat el responsable de Cultura, Eduardo Pérez, qui ha presentat aquest matí la programació del 2017, de la mà del mag Yunke, que és un any més el seu director artístic. D’aquesta manera, el festival obri el calendari d’esdeveniments anuals que organitza l’àrea de Cultura dins de la marca ‘Ciutat de Festivals’, “que any rere any es va consolidant”, tal com ha assegurat Pérez i posicionant-se aquesta edició “com la de millor qualitat” per poder comptar amb llegendes com Juan Tamariz amb l’espectacle ‘Màgia Potagia’ o Héctor Mancha, últim gran premi mundial i primer espanyol que aconsegueix fer-se amb ell en els últims 30 anys”, com ha assenyalat Yunke.

Cal destacar que Màgia Solidària portarà els espectacles d’il·lusionisme a residències de majors com la de Verge de Gràcia i L’Olivera, a més del centre de la Panderola, on els mags vila-realencs Patricia Ferrero i Andy, acompanyats per Yunke, faran que ancians, joves, familiars i treballadors s’endinsen en el món de la màgia, invitant-los a participar en les demostracions. I com a principal novetat, Juan Tamariz, qui “elevarà més encara el nivell del festival i serà sens dubte un dels principals reclams”, com ha expressat el director artístic. L’espectacle de Tamariz tindrà lloc el dissabte 24 de març en l’Auditori Municipal a les 20.30 i les entrades, que ja estan a la venda, en el portal municipal de Cultura i també en finestra de 10.00 a 14.00, tindran un preu únic de 12 euros.

També el dissabte però a les 22.30, el mag Jandro, mostrarà les seues habilitats en l’Auditori junt amb el Mag Marín, Woody Aragón, Héctor Mancha i els portuguesos Ta na Manga. “Jandro és director de guions en el programa l’Hormiguero i va ser un dels mags que va participar en la primera edició i malgrat que no sol acceptar fer cap actuació, ens ha fet el favor”, ha explicat Yunke. És necessari subratllar la presència de l’últim gran premi mundial de màgia del 2015, ja que se celebra cada tres anys, Héctor Mancha. Yunke ha contat que “encara que per a Mancha l’il·lusionisme és una afició, pel fet que és bomber de professió, va ser capaç de deixar bocabadats a més de 2.000 mags, ja que no vam ser capaços de trobar el truc”, ha contat, i afig que entre les claus del seu éxit sobreïx que comunica molt bé, que és capaç de crear un personatge y que la seua màgia és molt innovadora. El preu de les entrades per a aquesta actuació serà de 10 euros.

Màgia al Carrer i Gala Familiar

Tant el divendres com el dissabte, el Mago Perete i el Mago Tor portaran la màgia i els jocs els carrers de Vila-real per a tots els públics. El dia 24 de març, faran participar tots els presents en el Jardí de Jaume I de 17.30 a 18.30 i de 19.00 a 20.00. El dissabte 25 un espectacle de màgia en el qual participaran animals assaltarà el Mercat de 11.00 a 13.00, i a la vesprada hi haurà demostracions de 17.30 a 18.30 i de 19.00 a 20.00. La Gala Familiar posarà el fermall d’or al festival el diumenge a les 18.30 en l’Auditori amb l’actuació del Mago Chema. Les entrades tindran un preu de 5 euros.

Per últim, tant Eduardo Pérez com Yunke han volgut destacar l’esforç que ha suposat la desena edició de Màgia x Ací ja s’ha intentat tindre “un cartell fantàstic, perquè el festival lluïsca no tan sols a Vila-real, sinó també a la resta d’Espanya”. Volem que els espectadors visquen els espectacles no tan sols com un entreteniment, sinó també com un art i que es deixen enganyar per a gaudir al cent per cent”, han conclòs.

Advertisement
Advertisement