Noticias Castellón
jueves, 30 de junio del 2022 | Última actualización: 21:48

Professionals sanitaris d’Almassora s’empren a fons perquè mig centenar de pacients deixen el tabac

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 6 segundos

Noticias Relacionadas

El personal ha realitzat proves per a mesurar els nivells de diòxid de carbon i la capacitat pulmonar i asseguren que superar l’addicció psicològica és una de les claus

Castellón Información

Professionals de la medicina i la infermeria dels centres de salut d’Almassora s’han emprat a fons perquè prop de 50 pacients deixaren el tabac arrere durant la ‘Setmana Sense Fum’. El personal sanitari ha realitzat, des de dilluns passat, nombroses proves per a mesurar els nivells de diòxid de carboni en l’organisme, així com la capacitat pulmonar de les persones que fumen habitualment.

“L’addicció física es passa en uns dies, però el més complicat és superar l’addicció psicològica i la por que molts pacients tenen a passar-ho malament durant el procés de deixar de fumar”, ha destacat la cap de zona bàsica d’Almassora, Gema Monforte. La metgessa també ha coordinat les accions que s’han dut a terme durant aquesta setmana en els ambulatoris del municipi, les quals han ajudat a conscienciar sobre els perills que té el consum de tabac en les diferents grups d’edat.

Entre aquestes accions, destaca la instal·lació d’una taula informativa aquest matí en la plaça Pere Cornell, a la qual s’han acostat multitud de veïnes i veïns interessats a deixar de fumar. A aquesta acció a peu de carrers s’ha sumat també l’edil delegada de Sanitat, Diana Belliure, per a qui “l’ajuda mèdica és molt important per a aconseguir acabar amb el tabaquisme i, sobretot, per a no recaure en l’addicció”.

A més d’aquesta mesura a peu de carrer, la ‘Setmana Sense Fum’ ha suposat la realització d’accions informatives en els centres de salut i l’organització d’una jornada centrada  exclusivament en el tabaquisme durant el dia d’ahir, en el qual se celebrava el Dia Mundial Sense Tabac. D’aquesta manera, els centres mèdics s’han adherit a la campanya promoguda per la Societat Espanyola de Medicina de Família i Comunitària (SemFYC) entre el 28 de maig i l’1 de juny.

Cal recordar que el personal sanitari ja va eixir al carrer durant la celebració la iniciativa ‘Maig, Mes de Mesurament’ en la qual van mesurar la pressió arterial de les i els almassorins. En aquest sentit, Belliure ha agraït “la implicació del personal mèdic d’Almassora en aquestes campanyes, gràcies a les quals acosten a la ciutadania hàbits de vida saludables i eviten problemes a llarg termini”.