Noticias Castellón
jueves, 29 de septiembre del 2022 | Última actualización: 18:47

El PP abaixarà els impostos de forma massiva a Vila-real amb una revolució fiscal i potenciarà la transparència

Tiempo de Lectura: 4 minutos, 42 segundos

Noticias Relacionadas

Destaquen bonificacions de l’IAE, IBI o l’ICIO a empreses per a impulsar la creació d'ocupació i la desaparició dels polítics de les taules de contractació

Castellón Información/S.N.

El candidat del Partit Popular de Vila-real, Héctor Folgado, ha anunciat aquest matí una baixada massiva d'impostos per als veïns i empreses de Vila-real. Després de vuit anys de socialisme amb pujada constant de la pressió fiscal, el PP ha anunciat una revolució fiscal a partir del 26 de maig. “Aquesta proposta se suma a les anunciades recentment com la recuperació d’un ambulatori per a la zona centre i la millora del manteniment i l’estat de la nostra ciutat”, ha indicat. Així mateix destaca que aquesta bateria de mesures tene com a objectius fer justícia entre els veïns, incentivar la creació de llocs de treball i donar als veïns majors facilitats fiscals.

Tal com ha explicat Folgado durant un desdejuni informatiu amb els mitjans de comunicació, “l'aposta del PP és reconduir la IMG_6610gestió de l'Ajuntament amb un model liberal que implique la baixada d'impostos”. Una aposta que implicarà, en primer lloc, una revisió dels valors cadastrals a la baixa, “una mesura que Benlloch ha bloquejat aquests anys i que permetria que els veïns ajusten el pagament de l'IBI al valor real dels seus habitatges”. El líder dels populars ha recordat que en comparació a l’últim any de govern del PP, l’actual equip recapta més de tres milions més en contribució, “per això hem de fer justícia”. “En 2017 tocava fer la revisió cadastral i l’alcalde es va negar a demanar-la al Govern Central".

A aquesta rebaixa massiva se li sumarien bonificacions com la del 95% en l'impost de donacions i successions, “ja que no és just que es torne a pagar el que ja ha sigut tributat”, així com que no es paguel l’impost la plusvàlua en el cas que hi haja pèrdues, això és, per sota del valor que va costar i es bonificaria en un 95%.

A més, s'aplicarà una rebaixa en profunditat i eliminació de taxes com la imposada als col·lectius esportius sense anar més lluny, només per usar les instal·lacions esportives.

Per a Héctor Folgado, “els models són dos en aquestes eleccions, el de malbaratar en fotos i palaus pujant els veïns, o el de abaixar impostos perquè es cree ocupació i oportunitats”.

El candidat ha anunciat, a més, que s'equipararan les bonificacions en impostos de les famílies monoparentals amb les famílies nombroses i s’impulsarà la creació d’ocupació amb grans bonificacions a les empreses, com un 50% en l'IAE a les empreses que s'instal·len en la localitat, 50% a l'IBI a les pimes o el 99% a l’ICIO.

Folgado y GILCarlos Gil, número quatre de la llista, ha destacat que “dins de la nostra aposta per la gestió responsable i la transparència” des del PP “enviarem a l'inici de l'any una carta amb la relació de tots els impostos que s'han de pagar, quan i quines bonificacions opta cada veí perquè tots sàpiguen a què es poden adherir”. També la creació d’una oficina d’assessorament per a facilitar la instal·lació d’empreses on es puguen resoldre dubtes relacionats amb reducció, tràmits o subvencions o contractació. Per altra banda, també volen donar facilitats a la ciutadania en el pagament d’impostos “perquè faça front a les obligacions de la millor manera i complint els terminis. “Durant la crisis i en els darrers anys va augmentar molt la morositat, aleshores habilitaríem aparells TPV per a facilitar el pagament en totes les dependències municipals”.

En la mateixa línia de la transparència Gil ha destacat que “aquest govern s’ha posat la medalla de governança però la realitat és que ha fet desaparéixer la Regidoria de Transparència, per tant, nosaltres, per contra, volem que siga un dels eixos del nostre programa econòmic”. Així mateix es compromet a crear un vertader portal de Transparència. “Se’ns ha negat informació a nosaltres com a oposició i a la ciutadania i volem que a partir del 26M estiga a l’abast de tot el món de forma fàcil i accessible informació com l’estat d’execució del pressupost, en què es gasten els diners dels contribuents”. I per últim Carlos Gil ha manifestat que es pretén que desapareguen els polítics de les taules de contractació per a eliminar qualsevol sospita. “Són polítiques que implementarem de manera retroactiva, perquè isca a la llum tot el que s’ha intentat ocultar”.

Els candidats han assegurat al final que “amb menys impostos s'aconseguirà recaptar més i, sobretot, generar més oportunitats i més ocupació”. “En huit anys l'Ajuntament s'ha descontrolat, amb grans 'pufos' i impagaments i una escalada descomunal del deute, per la qual cosa reequilibrarem i sanejar els comptes”, ja que “les empreses que treballen amb l'Ajuntament han de cobrar perquè qui treballa ha de cobrar, així de simple”. Per últim, Folgado ha assegurat que no es tracta de mesures electorals. “Les hem presentat en un ple rere altres en els darrers anys i ens hem trobat amb el ‘no’ de la majoria absoluta, per tant s’evidencia que les propostes del PP són les més creïbles, ja que aglutinen els treballs dels últims anys”, sentencia.