Noticias Castellón
martes, 27 de septiembre del 2022 | Última actualización: 22:11

El PP de Nules proposa a l’equip de govern destinar els romanents a projectes que donen treball als 625 veïns aturats

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 56 segundos

Noticias Relacionadas

García assegura que donen suport “a qualsevol iniciativa que cree treball, però malauradament qui governa rebutja fer-ho amb fons propis”

Castellón Información

El Grup Municipal del Partit Popular a Nules va tornar a proposar ahir en ple utilitzar els fons no gastats en 2017, el conegut romanent de tresoreria, per a desenvolupar en el municipi projectes que permeten ocupar als 625 veïns que el mes passat cercaven una ocupació.

La iniciativa la va presentar novament Mario García, regidor i portaveu del PP a Nules, a proposta d'una moció, finalment aprovada com a declaració institucional, dirigida a reclamar a l'INEM que avance els fons per a contractar a aturats. “Estem a favor de qualsevol iniciativa que perseguisca el foment de l'ocupació”. “No obstant açò, no és coherent que els partits que promouen aquest tipus de demandes són els mateixos que es neguen a utilitzar els fons municipals per a desenvolupar iniciatives que generen ocupació”.

L'argument ho va exposar el regidor en el si d'un debat que ja es va viure el gener passat. “La nostra iniciativa segueix sent vàlida. Creiem que es poden utilitzar els romanents de tresoreria per a desenvolupar projectes financerament sostenibles, que és el que estableix la llei. I és amb aquests projectes amb els quals podem generar ocupació fins l'estiu i donar respostes a centenars de veïns que encara estan esperant al fet que els partits que els van garantir que els anaven a salvar executen aqueix anunciat rescat”.

Des del PP, reclamen així mateix que s'aplique al Consell el mateix nivell d'exigència que es reclama de l'Estat. “El 'pacte de la despesa' que governa Nules és molt vehement exigint a l'Estat però quan toca pressionar al Botànic, és dòcil i servil”. “És clar que al Consell de PSPV i Compromís no cal tocar-ho, encara que amb açò perda Nules”. I aquest escenari “és el que avui tenim: un pacte que exigeix inversió al Ministeri, que empara al Consell amb un compadreo sonrojante i que ni tan sols es planteja utilitzar els fons municipals per a promoure ocupació. Aqueix és el nivell de compromís que té amb les famílies que estan en atur: cap”.