Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
martes, 21 de marzo del 2023 | Última actualización: 15:38

Advertisement
Advertisement

El PP denuncia que l’Ajuntament de Vila-real suspèn en transparència perquè només compleix 25% dels indicadors

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 16 segundos

Noticias Relacionadas

Carlos Gil crítica que alguns ofereixen informació dels anys 2014 i 2015 i el govern de Benlloch no facilita la informació als ciutadans

Castellón Información

El PP de Vila-real denuncia que el govern de José Benlloch a Vila-real suspèn en transparència perquè solament ofereixen informació en el 25% dels indicadors del Portal de Transparència de la web municipal. Així ho ha explicat el regidor del Partit Popular, Carlos Gil, per a qui “el govern de Vila-real té una nota d’un 2,5 en transparència”.

Per als populars, “l’equip de govern no és gens transparent, no aporta informació sobre la seua gestió i els veïns de Vila-real no saben en què es gasta els diners José Benlloch, que solament sap declarar expedients secrets fent un flac favor a la ciutadania”.

Carlos Gil ha recordat que al juliol de 2015, el Partit Popular va presentar una moció per a millorar el portal de transparència. “Pero l’equip de govern va rebutjar la nostra iniciativa perquè es consideraven uns cracks de la transparència i fins i tot van dir que tenien diplomes que ho acreditaven”.

No obstant açò la realitat és bastant diferent. En l’indicador sobre la corporació, l’última informació que apareix sobre els càrrecs de confiança i les seues retribucions és de 2016. No apareix informació sobre l’agenda local i el pla estratègic i sobre el parc de vehicles municipals l’última relació que es publica és de 2015.

Sobre els béns de l’Ajuntament, l’última informació que es publica en el portal de transparència correspon a 2016 i l’últim ordre del dia de ple publicat és de novembre de 2018, malgrat que al desembre es van celebrar tres sessions.

Així mateix, no es publiquen íntegres les actes dels plens, els acords i les actes de les juntes de govern. De les resolucions judicials, l’última correspon encara a la legislatura anterior, tampoc es publiquen els avisos i incidències en els corts de tràfic o sobre la situació mediambiental de Vila-real.

En l’apartat de les associacions de veïns, solament apareix el directori d’entitats però cap de les preguntes formulades per les associacions a l’Ajuntament; tampoc s’informa sobre els consells municipals i l’últim sobre participació ciutadana és de desembre de 2015.

Quant a la transparència econòmica i financera de l’Ajuntament de Vila-real, l’última modificació pressupostària publicada és de setembre de 2014 i els indicadors sobre inversió i despesa per habitant, o el pagament a proveïdors és de 2015.

Sobre el pressupost municipal, l’últim que es pot consultar en el portal de transparència és el de l’exercici 2017 i no es publica tampoc l’estat d’execució que hauria de fer-se trimestralment.

Advertisement
Advertisement