Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
jueves, 30 de marzo del 2023 | Última actualización: 21:58

Advertisement
Advertisement

Possible enverinament de sis gats que han aparegut morts en l’entorn del carrer Convent d’Almenara

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 47 segundos

Noticias Relacionadas

La Policia Local investiga el succés i sol·licita la col·laboració ciutadana i des d’un centre veterinari s’està procedint a l’anàlisi d’algun exemplar

Castellón Información 

La Policia Local d’Almenara ha obert una investigació per a esbrinar, i derivar judicialment si així procedeix, l’aparició en diversos dies d’almenys sis gats morts a l’entorn del carrer Convent de la localitat. Les principals hipòtesis se centren en un possible cas d’enverinament.

De moment, des de la Policia Local s’ha iniciat una via d’investigació (diligències) sobre l’aparició dels exemplars morts en la zona, mentre que per una altra es busquen les causes de la defunció dels gats, per la qual cosa des d’un centre veterinari s’està procedint a l’anàlisi d’algun exemplar per a verificar la possible causa de la mort dels gats, perquè resulta estranya l’acumulació de defuncions en pocs dies. Des de la Policia Local se sospita d’un possible cas d’enverinament, encara que no es descarta res, a l’espera  dels resultats de les analítiques  puguen confirmar les primeres hipòtesis.

A més des de la Policia Local s’apel·la a la col·laboració ciutadana per a poder continuar esbrinant les causes i qui ha propiciat la mort dels animals. En aquest sentit es recorda que l’article 337 del Codi Penal castiga el maltractament animal i al punt 3 s’afirma que si s’haguera causat la mort de l’animal s’imposarà una pena de sis a díhuit mesos de presó. Les investigacions es derivaran a seu judicial.

Conveni amb ADAANA

D’altra banda, cal recordar que l’Ajuntament d’Almenara i l’Associació ADAANA tenen un acord de col·laboració amb l’objectiu que a través de les persones voluntàries d’aquesta associació es duu a terme el control de les colònies felines que puguen existir en la localitat a través del programa CES (captura, esterilització i solta) dels exemplars de gats i gates que es troben als carrers o zones pròximes a la localitat. Per al control es compta amb la col·laboració de la veterinària de la localitat així com de la Policia Local d’Almenara.

Cal destacar que des de l’associació, de manera voluntària, s’han realitzat algunes esterilitzacions en els últims dos anys, però la proliferació de les colònies ha portat a la intervenció municipal per la qual s’autoritza els voluntaris i voluntàries de la mateixa a les tasques d’alimentació, captura, esterilització, control i cens de les colònies felines que puguen existir. Destacar que per a l’esterilització es compta amb la col·laboració de la veterinària de la localitat.

També se sol·licita la col·laboració ciutadana en aquest cas comunicant a la Policia Local d’Almenara l’existència de punts de colònies felines que puguen no estar localitzades. També en la Policia Local s’informarà aquelles persones que estiguen interessades en el programa i vulguen convertir-se en voluntàries de ADAANA per al control de les colònies felines.

D’altra banda, cal recordar que el consistori va subscriure també un conveni amb SOS Sagunt amb l’objectiu que s’encarregue de recollir i cuidar als gossos, que puguen aparéixer perduts o abandonats en el terme municipal i que siguen recollits. SOS Sagunt és una protectora que cuida i respecta als animals, perquè ofereix una sèrie de garanties veterinàries i d’atenció, sense sacrificar als animals.

Advertisement
Advertisement