Noticias Castellón
viernes, 07 de octubre del 2022 | Última actualización: 00:11

‘Ponte mis gafas’, l'activitat teatralitzada al Cervantes de Vila-real per a conscienciar sobre l'assetjament escolar

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 3 segundos

Noticias Relacionadas

Es pretén que els més menuts aprenguen a no guardar silenci i no recolzar cap acte d'humiliació ni menyspreu cap a la resta

Voluntàries de l'AMPA van contar el conte a l'alumnat i els més majors de Primària han visualitzat el curt ‘ ‘Bully dance’ pel Dia Internacional

Castellón Información/S.N.

El 2 de maiges va celebrar el ‘Dia Internacional contra l'Assetjament Escolar’també conegut com bullying i com no podia ser d'una altra manera des de les comunitats educatives, cada vegada més sensibilitzades amb aquest problema, es van implicar per a preparar iniciatives i abordar-lo a les aules. Concretament, l'AMPA del Cervantes ha preparat una activitat teatralitzadaperquè els xiquets i les xiquetes aprenguen a no guardar silenci i no recolzar cap acte d'humiliació ni menyspreu cap als altres amb ‘Ponte mis gafas’,una iniciativa que també respon a un conte escrit per Aurora Soto Díaz i José Losa Pérez i que ha servit per a vehicular l'activitat.

D'aquesta manera, l’Ampa va realitzar dos tipus d'activitats, una més enfocada a l'alumnat d'Infantil i el primer cicle de Primària i una altra per als més ‘majors’ les quals van tindre molt bona acollida entre l'alumnat.

 width=

Mari García, de l'Ampa del Centre, ens conta que des del canvi de Junta a la fi de l'any passat es va idear un programa d'activitats que abordara amb l'alumnat un tema cada mes,que aquest maig ha recaigut en el ‘bulliyng’. “Dels 3 anys fins a 2n de Primària vam treballar amb l'activitat ‘Ponte mis gafas’ i des de 3r 6é es va passar un curt, 'Bully dance'. Des del grup d'activitats del Ampa ens van informar amb expertes, mares professionals de la Psicologia i àrees relacionades per a preparar el projecte i ens van passar documentació amb la qual treballar ja que hi havia diverses opcions com a pel·lícules però com abastaven molt de temps com és el cas de la pel·lícula ‘Wonder’ i en una hora de classe és inviable, vam optar pel curt per als més majors", explica.

Per a juny l'AMPA, que celebra la reunions de manera telemàtica per ‘Meet’ per la situació sanitària treballarà amb els alumnes el tema del ‘Medi Ambient’. “Intentem variar en les activitats que realitzem i que no se solapen amb les que prepara el professorat, per això la coordinació és molt important”, apunta.

D'aquesta manera, voluntàries de l'Ampa assessorades per professionals han anat classe per classe contant el conte als xiquets. “Les ‘ulleres’ també van ser fetes manualment per algunes mares i en cada classe els contaven el conte i li les posaven mentrestant”, explica Mari García, encara que puntualitza que la reacció entre els més xicotets sí que era més dispersa, ja que no l'arribaven a entendre,però els ‘majors’ de 5 i 6 anys sí i van participar activament i van fer preguntes.Pel que fa als nivells més avançats de Primària, van visionar el curt en classe, en hores de Tutoria i van treballar sobre aquest tema, fent debats i activitats. “La idea principal que s'ha volgut transmetre no sols és que no cal cometre assetjament cap a un company o company, sinó que tampoc cal romandre impassible quan són testimonis d'una situació així i que ho han de denunciar”, assegura.