miércoles, 25 de mayo, 2022  |  
Policies de paisà vigilaran l’abandó de brossa i excrements de mascotes en els carrers d’Almassora Policies de paisà vigilaran l’abandó de brossa i excrements de mascotes en els carrers d’Almassora

- 8 agosto, 2018 -

L'alcaldessa autoritza el servei d'agents sense uniforme per a millorar la neteja Policies de paisà vigilaran l’abandó de brossa i excrements de mascotes en els carrers d’Almassora

Castellón Información

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha anunciat avui la prestació de serveis de paisà per part dels agents de la Policia Local autoritzats per a atallar la problemàtica dels excrements d’animals i els estris abandonats en la via pública. El beneplàcit de l’Alcaldia a l’article 44 de la Llei 17/2017, de 13 de desembre, de la Generalitat Valenciana ha permès activar ja aquest servei en els carrers de la localitat.

“He signat el decret perquè hi haja policies vestits de paisà en les rondes de vigilància perquè en aquests moments una de les coses que més ens preocupa és la brutícia en el carrer a causa del mal ús dels serveis públics com l’ecoparc o la retirada gratuïta de voluminosos amb cita prèvia, així com els excrements de mascotes fora dels recintes habilitats”, ha indicat l’alcaldessa.

La primera edil s’ha referit a les molèsties que causa, sobretot a l’estiu, la brossa en els contenidors fóra de l’horari establit. “El servei té un horari que cal complir perquè, en cas contrari, és impossible netejar-los al matí atès que quan arriba el camió de neteja ja tenen borses a l’interior i no es poden ensabonar, la qual cosa provoca males olors”, ha destacat.

Per tot açò, ha assenyalat el regidor de Seguretat, Roger Beltrán, “ha arribat el moment d’utilitzar a la Policia sense uniformar, ja que ens ho permet la llei, per a controlar que es no es deixen voluminosos en via pública, que la brossa es diposita a l’hora indicada en els punts habilitats i que els gossos fan les seues necessitats en els pipicans”. Cal recordar que la detecció d’aquestes conductes que vulneren les ordenances municipals porta aparellades les multes establides en cada reglament.

En aquest sentit, Galí ha recordat les constants campanyes de conscienciació dutes a terme des dels departaments de Medi Ambient i Serveis Públics. “Els telèfons de l’ecoparc i del servei d’arreplegada porta a porta estan a la pàgina web, l’APP, les xarxes socials, el SIAC… hem distribuït cartelleria ordinària i elements visibles en els fanals, hem programat tallers familiars, s’han fet ressò els mitjans de comunicació i entenem que la informació ha arribat a la majoria de la població”, ha enumerat.

Després de les campanyes informatives com a element dissuasori de conductes incíviques, l’alcaldessa ha activat l’autorització de serveis de paisà, sense vestir l’uniforme reglamentari, a determinats agents en compliment de la Llei de coordinació de policies locals de la Comunitat Valenciana i amb l’objectiu de millorar la imatge de la ciutat.

Whatsapp Telegram