Noticias Castellón
jueves, 30 de noviembre de 2023 | Última actualización: 19:01

Podem-EU: “El nou Pla General de Castelló tanca la porta a l’especulació i obri l’etapa de la prosperitat verda”

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 48 segundos

Noticias Relacionadas

El portaveu municipal de la coalició destaca que el Ple d’aquest dijous encara l’última fase d’un PG que propiciarà “una ciutat més compacta i inclusiva”

Castellón Información

El portaveu de Podem-EUPV a l’Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, valora que el nou Pla General de Castelló “tanca la porta a l’especulació”, obri “una etapa de prosperitat verda” i aposta “per una ciutat compacta i inclusiva que ens reconcilia amb el nostre territori”. Subratlla que desclassifica 11,5 milions de metres quadrats de sòl urbanitzable i protegeix 22,5 milions de sòl agrícola.

El portaveu de la confluència ressalta que el Ple d’aquest dijous donarà llum verda a l’última fase de la revisió de la Pla General, amb l‘aprovació d’una segona exposició pública del document del Pla Estructural i la resposta a les al·legacions al Pla d’Ordenació Detallada. “Aquest nou planejament trenca amb l’especulació i l’urbanisme a la carta i amb la destrucció del territori que va caracteritzar als plans del Partit Popular. Des de l’Acord de Fadrell apostem per un model de ciutat sostenible, que posa als ciutadans en el centre de les seues polítiques, que prioritza la rehabilitació i la mobilitat sostenible, que posa en valor la seua agricultura, biodiversitat i ecosistemes, que incideix en la lluita contra el canvi climàtic i que obri una oportunitat per a la reactivació econòmica amb una mirada verda”, destaca el regidor de Podem-EUPV Castelló.

Navarro assevera que el Pla General posa fi a “a les projeccions irreals urbanístiques” de l’antic PGOU que només propiciaven “l’especulació” al desclassificar 11,5 milions de metres quadrats” “i posa els mimbres per a rehabilitar un parc immobiliari en el qual el 65% dels edificis són anteriors a 1979 i tenen problemes d’accessibilitat i eficiència energètica”. També reforça, afegeix, les polítiques de defensa del dret a l’habitatge digne front “als abusos dels fons voltor”.

Finalment, destaca que suposa un fre al procés de degradació “d’una horta que va perdre 4.500 hectàrees de 1987 a 2007 i ara té el 45% de parcel·les abandonades”, i posa, a més, en valor la riquesa natural de la ciutat.