Noticias Castellón
martes, 30 de mayo del 2023 | Última actualización: 23:52

Podem-EU Castelló valora el nou mercat Sabora i el seu impuls a les polítiques agroecològiques

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 39 segundos

Noticias Relacionadas

La confluència destaca les mesures promogudes en la Regidoria de Transició Ecològica per a situar a la ciutat en el camí de la transició agroecològica

El grup de Podem-Esquerra Unida Castelló destaca la pròxima posada en marxa del nou mercat agroecològic de venda directa Sabora i subratlla les polítiques desenvolupades per la Regidoria de Transició Ecològica per a situar a la ciutat en el camí de la transició agroecològica.

“El mercat agroecològic es presenta com un nou espai per a ajudar a millorar la rendibilitat al sector primari, amb preus justos i sense intermediaris, al mateix temps que fomenta hàbits de consum més sostenible i saludables entre la ciutadania”, afirma la portaveu de Podem Castelló, Marisol Barceló.

La coordinadora d’Esquerra Unida Castelló, Silvia Peris, subratlla que representa “una nova fita de les polítiques agroecològiques promogudes per la confluència en aquesta mandat. A Sabora cal unir l’adhesió de Castelló a la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia, la protecció de 2.000 hectàrees del cinturó verd i agrari en el Pla General, o el desenvolupament de diversos plans de formació i dinamització per a acompanyar a productores i productors en la transició agroecològica”.

Podem-EU ressalta que en aquest mandat s’han posat els fonaments per a situar a Castelló en el mapa de l’agroecologia, per a avançar amb sistemes agroalimentaris més saludables, rendibles i respectuosos amb el medi ambient. Recorda que a l’octubre Castelló va anar per primera vegada seu de l’assemblea de la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia, que va acollir a representants d’una vintena de municipis i de col·lectius socials del país.

La coalició ressalta que aquestes mesures se sumen a les iniciatives vinculades amb la conservació del medi ambient, com la renaturalització de les platges que ha permés recuperar un 10% de la població del corriol camanegre, la posada en valor de la biodiversitat i el reforç de les campanyes d’educació ambiental.