Noticias Castellón
lunes, 25 de septiembre del 2023 | Última actualización: 16:23

Ple total per a retre homenatge a les Festes de la Verge de Gràcia en la ‘Bodeguilla’ de Vila-real Informació

Tiempo de Lectura: 11 minutos, 25 segundos

Noticias Relacionadas

Les festeres de Vila-real, la màgia, els secrets i les exclusives, els desitjos i les conspiracions… On millor que en nostra ‘bodeguilla’?

Hui ha sigut una jornada sublim en la ‘bodeguilla’ de Vila-real Informació. Ple absolut per a retre homenatge a les Festes de la Mare de Déu de Gràcia, on es va parlar de tot i es van comentar moltes, moltes coses i fins van sorgir noves iniciatives que qui sap!, segurament hauran nascut durant una reunió de tanta ‘gent bonica’ com la que es va donar cita en el Saló de Sessions de la Comunitat de Regants de Vila-real. Qui en el seu sa judici s’hauria perdut l’oportunitat de gaudir amb nosaltres?

No, no és una exageració, i si encara els queda algun dubte, observen que el matí va donar per a molt.

Les festeres de Vila-real

L’únic dubte que ens va quedar des de l’organització és si la màgia del mag Ponce seria capaç de fer-nos desaparéixer a tots junts. Perquè el mag va tornar a deixar amb la boca oberta a propis i estranys. La seua fama ha crescut tant, que la seua llista d’admiradors ja no té límit.

Primer de tot van arribar les festeres de Vila-real, la seua reina, Gràcia Gumbau, al capdavant i totes les seues companyes, van gaudir de valent i van posar per a nosaltres, on van convidar a tota la localitat, i a la resta de la província, a sumar-se a aquestes festes a les quals encara els queda molt, molt de recorregut en els seus tres últims dies. Que no li ho perda ningú!

I com el mag estava ‘juganer’ i la reina de Vila-real, Gràcia Gumbau el mirava amb els ulls molt oberts, el mag es va lluir i va correspondre a la seua gentilesa amb alguns trucs de cartes que no van deixar indiferents a ningú.

Benlloch, el millor i el major dels festers

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch va estar en la ‘Bodeguilla’ amb els seus regidors, però també amb un enorme repertori de militants socialistes.

Era obligació preguntar-li per les festes, per la sensació que haguérem tingut tots de la responsabilitat de ficar-nos en la seua pell. Perquè les festes de Vila-real són grans, molt grans, i amb un atractiu i programa complet que concentra milers de persones al carrer.

En aquest cas, Benlloch es va descobrir com el millor i el major dels festers, amb els seus moments de nostàlgia, perquè senta!, que ell també va ser jove (ha deixat de ser-ho?), i encara hui s’arromanga per a ajudar quan eixen els bous, quan, cal tirar una mà, i s’emocione quan la patrona de Vila-real desfila pels carrers del seu municipi.

El secret, va confessar, és el d’anticipar-se, previndre, organitzar tan millor com se sap i es pot, conviure amb la seua gent, i mirar a la seua patrona amb l’orgull de ser part del poble que l’honra.

Els polítics del PSOE

Sí, molt ben acompanyat i molta representació del PSOE. De l’anterior Executiva provincial i de la present, de persones que van ser alcaldesses del seu municipi, com Merche Galí, com María Jiménez; amb els diputats del PSOE en el Congrés, Artemi Rallo o Susana Ros.

Les profecies de Susana Ros

Per cert, la diputada no ha perdut un àpex d’aqueixa llum que l’acompanya quan es refereix a la situació política actual. Li brillen els ulls quan es refereix a Pedro Sánchez i no va poder resistir l’impuls de profetitzar que el seu cap de files tornarà a ser el president de la nació al capdavant d’un Govern progressista quan se supere l’elecció fallida de Núñez Feijóo…

Però com no sols de política viu la gent, ni tan sols la nostra flamant diputada, també es va deixar la pell per a felicitar les festes a tot el municipi de Vila-real, les festes del qual viu amb tota la dedicació possible.

Possiblement no era el millor moment per a la política, però Qui com Susana Ros podia resistir-se a això?

Samuel Falomir invita a les alcorins a acostar-se a les festes de Vila-real

En el grup del qual formava part, també estava l’alcalde de l’Alcora… Samuel Falomir, que a més és diputat provincial i portaveu del Grup Socialista en la Diputació.

En la nova executiva provincial del PSPV-PSOE, hi ha dues persones clau, capaces de moure muntanyes i aglutinar el millor de l’equip socialista.

Un és l’alcalde de l’Alcora, secretari provincial de l’Executiva provincial. L’altre, José Benlloch, alcalde de Vila-real.

I quan els genis s’ajunten, els resultats sempre són més que sorprenents. L’Alcora i Vila-real estan agermanades en molts sentits. Són poblacions molt pròximes, però també, tenen les coses molt clares.

No era estrany, per tant, que Samuel Falomir, se sentira com en la seua pròpia casa a Vila-real, i que en la seua visita, a aqueixa segona casa pròpia, també exercira d’amfitrió per a demanar a tots els alcorins, que no li ho perden, que aquest cap de setmana serà apassionant en Vila-real.

La filosofia del ‘mestre’

Els parlava de moments especials, i vaja si n’hi va haver! Un d’ells ho va protagonitzar José Martí.

Pot haver deixat de ser president de la diputació, però com bé afirmava el filòsof, tot president o presidenta de la Diputació, segur que deixa de ser-ho algun dia. Però el que no li podrà llevar ningú, és haver ostentat aqueix lloc i convertir-se en expresident de la Diputació ‘a perpetuïtat’ Ho cacen veritat?

Martí és el de sempre, president o no, el filòsof de les mil cares, que ja demana en la seua localitat natal que li vagen buscant relleus com a alcalde, que porta molts anys, encara que la gent del seu poble l’adore.

No deixarà de ser ni el faroler de Suera, ni el bisbe de la desfilada del Pregó de la Magdalena de Castelló.

I com a persona acostumada a tractar amb mitjans de comunicació i a conéixer als periodistes (més del que ells mateixos pensen que es coneixen), ens va oferir la gran exclusiva! Hi ha alguna cosa que agrade més fins i tot periodista que una primícia que no conega la competència?

Allà va l’anunci: Els bisbes de Castelló, els del Pregó, també tindran identitat pròpia. Es rebel·len i estan disposats, com el Papa Lluna, a mantindre’s en els seus tretze, i a no deixar que els substituïsquen en El Pregó. Per a això formaran una associació, amb tots els seus estatuts i els tràmits legals corresponents.

No podran atorgar indulgències, però… quan un bisbe et concedisca alguna cosa… A veure qui és el bonic que t’ho nega!

Compromís torna a ‘la Bodeguilla’

La diputada provincial i portaveu de Compromís de Vila-real, María Fajardo va tornar a exercir de ‘guia’ per als militants i càrrecs del seu partit. Si ahir ho van passar bé, hui no van voler faltar i gaudir de nostra ‘bodeguilla’.

Entre ells, i perdó per la preferència, Ignasi García i Pau Sancho, regidors de Compromís a Castelló. Ja sé que se’m veu una mica el plomall però… ja saben vostés, els amics són els amics. I a més, tant Ignasi com Pau són tertulians de Castelló Informació i Vila-real Informació.

Máximo Buch: el somriure del exconseller davant el govern autonòmic del PP

No va ser l’únic personatge que va deixar la seua petjada en la ‘bodeguilla’ de Vila-real informació.

Per a la nostra alegria, també es va sumar a la festa una persona a la qual molts de vostés recordaran, perquè va ser conseller del govern d’Alberto Fabra. Un conseller que havia sigut elegit diputat per Castelló.

Màximo Buch és un personatge singular que valora cada moment com si fora únic. A qui no li va arrugar la responsabilitat d’estar en el Consell, ni la seua posició personal quan va deixar de ser-ho. Un home que mereix una entrevista molt més profunda del que es pot comentar en tan sols un comentari de ‘bodeguilla’ de festes.

Estava content, molt. El Partit Popular ha tornat a governar en la Comunitat Valenciana i ja augura el millor dels futurs pel seu partit i el seu actual president en la Comunitat, que ja ho és de tots els valencians, Carlos Mazón.

Però no els avançaré tot el que va comentar amb nosaltres, encara que els promet una informació molt, molt, molt més llarga i productiva.

Va deixar la política, i va treballar amb els empresaris, amb els quals manté la millor de les sintonies amb un objectiu principal, crear i generar riquesa.

I com a bon analista, que ho és, i economista amb el cap molt ben moblada, va elogiar la celebració de les Festes de Vila-real, una localitat singular, amb molt a oferir. Les festes com a motor econòmic. Vila-real ho sap fer molt bé.

La economía i els empresaris

Ficats en temes econòmics, la ‘bodeguilla’ de Vila-real Informació va tindre l’oportunitat de parlar amb molts dels qui més saben d’això: els empresaris. Entre ells els representants de Fustectma, Kasmani, Comauto, El Corte Inglés, Unió de Mútues. I També els representants de Caixa Rural Vila-real i Ruralnostra.

Per cert, alguns d’ells van provar els trucs del mag Ponce mentre gaudien de licors i refrescos, i degustaven de les meravelloses empanades que Juanjo Benavent posava a la seua disposició. No podien estar més contents, els cuidem amb el major dels afectes. No podia ser d’una altra manera!

Sindicat de Recs

I ens sentim feliços de poder comptar amb els membres de la Comunitat de Regants, propietaris d’aquest meravellós saló on realitzem la ‘Bodeguilla’.

La Cultura i l’esport

No podien faltar tampoc, representants de la Cultura, com Miguel Angel Mulet, que també és tertulià dels dimecres de Castelló Informació i Vila-real Informació.

Vam poder dialogar amb el consultor Javier Giménez, al qual coneixerà millor els nostres lectors (I de moment no puc comptar més). I gaudir de la saviesa d’un advocat tan il·lustre i tan admirat per a nosaltres com Alfredo García Petit, al qual també volem ‘fitxar’ per al nostre equip.

Cultura Esportiva en vam tindre molta, i d’una gran altura, amb el Villareal Bàsquet Club (VLBC). Un equip que, a més, realitza programes molt interessants d’integració, i que també arribava amb notícies fresques i projectes molt interessants.

La integración y l’acció social

En l’àmbit de la integració i l’acció social, vam donar tot el nostre reconeixement a l’excel·lent labor que desenvolupa Creu Roja. I a més d’ells, Càritas Vila-real, el treball del qual aconsegueix que moltes persones tiren avant quan ja no els queda res entre les mans, i amb ells recuperen l’esperança i la seua vida.

I no puc passar per alt als veïns de ‘Venta Nova‘, de Castelló, que no es perden cap de les nostres cites amb una companya molt especial per a molts de nosaltres, Gemma Ribalta. Per cert, el xaval que va vindre amb ella es diu Diego Pallarés. Bonic veritat? És el fill de Gemma, i per tant també forma part d’aqueix món que integrem tots els que ens relacionem amb la comunicació.

“Una fotografía fa feliç a la gent”

Ahir els vaig parlar del meravellós equip que ha format part del grup de Vila-real Informació i Castelló Informació.

En aquesta ocasió vam tindre el gran avantatge de comptar amb un fotògraf com és Enrique García, d’Estudi Gamma, que va preparar la millor de les galeries. Hui els oferim a més una xicoteta entrevista perquè ho coneguen una mica millor. Va enlluernar a tots els nostres visitants amb les seues imatges i és que com diu Quique: “Una Fotografia fa feliç a la gent“. Atenció, que està a punt d’obrir estudi a Vila-real.

Acomiadament y agraïments

Hui no queda més remei que posar una guinda de comiat amb una foto de tot aqueix equip que ha treballat perquè vostés gaudiren i passaren el millor moment amb nosaltres. Entre ells, Juanjo Benavente de Etheria Tours i Kubic amb el seu grup, el mag Ponce, que no va fer desaparéixer a ningú (No va poder, tots quants van vindre destil·laven molta simpatía).

Laura Martínez, la nostra redactora de Vila-real; Esperanza Molina; Jesús Montalbán, el ‘cap’, Ximo Tirado. Per cert, Ximo tirado i Jesús Montalbán lideren un nou projecte acabat d’estrenar: “Castelló amb els 5 sentits”.

Però no obliden que, darrere, perquè tot això funcione, hi ha un equip molt més gran integrat per Loles, Joan, Susana, Juanfra, Juanjo, Laura i Roberto que fan una tasca imprescindible per a oferir-los la millor informació.

Fins a la pròxima i gràcies per visitar-nos i estar al nostre costat!.

1 COMENTARIO

  1. Vila Real de los infantes , tiene tres santos , San Pascual , La Virgen de Gracia , y Benlloch alcalde de la ciudad , que sepan que no comulgo con este PSOE nefasto para el Estado Español pero hojala hubiesen muchos Benllocs a pesar de no poder estar al 100% de aciertos porque eso no lo tiene nadie , pero ya lo piden cuidar bien los Villarrealeros para el bien de la ciudad .

Los comentarios están cerrados.