Noticias Castellón
miércoles, 28 de septiembre del 2022 | Última actualización: 22:34

El Ple de Benicarló aprova el conveni per a fer efectiva la cessió del Conservatori Mestre Feliu a la Generalitat

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 58 segundos

Noticias Relacionadas

El traspàs de l' edifici municipal es farà efectiu el curs 2022-2023 i suposarà un estalvi d'un milió d'euros per a l'Ajuntament

Castellón Información

El Ple ha aprovat el conveni interadministratiu entre la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de Benicarló per a la integració del Conservatori Mestre Feliu a la xarxa valenciana de Conservatoris de Música i Dansa de la Generalitat.

Comença així l'última fase del traspàs definitiu del centre, que es farà efectiu a partir del curs 2022 i 2023 i que suposarà un estalvi d'un milió d'euros per a l'Ajuntament.

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha qualificat de «dia històric» l'aprovació d'aquest conveni per part de l'Ajuntament, que ara haurà de tramitar la Conselleria d'Educació i posteriorment hauran de signar el conseller Vicent Marzà i l'alcaldessa Xaro Miralles.

"Serà bo per a l'Ajuntament —ha constatat Xaro Miralles— perquè ens estalviarem un milió d'euros cada any. També serà bo per a l'alumnat, que pagarà molt menys per estudiar-hi, i per al personal treballador, que mantindrà els seus llocs de treball". "Per tant, serà bo per al poble de Benicarló. Avui ens hem de felicitar tots", ha remarcat.

Xaro Miralles ha recordat que "l'Ajuntament estava assumint una competència impròpia des de 1997 [quan es va obrir el Conservatori], assumint totes les despeses i problemes d'un centre d'àmbit comarcal" i ha assegurat que "des del primer dia, la nostra voluntat ha estat que el Conservatori passés a mans de la Generalitat".

Per la seua banda, el regidor de Recursos Humans, Carlos Flos, ha detallat el procés "llarg i difícil fins arribar aquí" i ha assegurat que "el conveni recull les màximes garanties per als 22 treballadors del centre, que continuaran formant part de la plantilla de l'Ajuntament però que estaran funcionalment adscrits a un centre de la Generalitat".

"D'aquesta manera —ha explicat el regidor—, la Conselleria aportarà a l'Ajuntament l'import de les nòmines, tot i que els treballadors s'atendran al règim de funcionament de la Conselleria".

Carlos Flos ha agraït el treball de tots els departaments de l'Ajuntament implicats en la tramitació d'aquest conveni i ha assenyalat que "ara, la Conselleria iniciarà el seu propi expedient per a poder fer efectiva la firma del conveni el més prompte possible i donar la màxima normalitat a l'inici del curs 2022-2023".