jueves, 13 de mayo, 2021  |  
El PP sol·licita que es posen en marxa les ajudes per als afectats per la pedra a la Plana Baixa El PP sol·licita que es posen en marxa les ajudes per als afectats per la pedra a la Plana Baixa

- 13 abril, 2021 -

Sales adverteix que "les organitzacions agràries calculen que els danys poden aconseguir fins als 25 milions d'euros" El PP sol·licita que es posen en marxa les ajudes per als afectats per la pedra a la Plana Baixa

El portaveu de la Diputació, Vicent Sales, adverteix que “les organitzacions agràries calculen que els danys poden aconseguir fins als 25 milions d’euros”

Castellón Información

El Partit Popular de la província de Castelló ha reclamat hui que s’arbitren ajudes urgents davant la tempesta de pedra del passat cap de setmana que va descarregar amb gran virulència a la comarca de la Plana Baixa.

Tal com ha explicat hui el portaveu del PP en la Diputació, Vicent Sales, “hem sol·licitat que es posen en marxa ajudes ja que aquesta tempesta ha arribat en un moment clau per a la producció de cítrics”. De fet, el portaveu del PP ha explicat que ara mateix els tarongers estan en plena etapa de floració “i la calamarsa ha tirat per terra tota la flor, la qual cosa provocarà greus danys”.

La tempesta va afectar, sobretot, a les localitats de Moncofa, Nules, la Vilavella, la Vall d’Uixó o Artana, entre altres i “segons les primeres estimacions els danys afecten  5.000 hectàrees” i, tal com adverteixen “les organitzacions agràries calculen que els danys poden aconseguir fins als 25 milions d’euros” i Sales ha recordat que “aquesta quantitat podria veure’s augmentada conforme evolucionen els arbres”.

Per als populars “la tempesta de deu minuts és un altre colp per a un sector molt afectat ja per diferents crisis que arrosseguen”. Sales ha fet referència a, per exemple, la plaga del cotonet que està generant pèrdues milionàries. Una greu plaga que no pot ser controlada ja que el Govern ha prohibit l’ús de fitosanitaris, malgrat que tal com ha demostrat la Unió Europea, podia haver realitzat una excepció temporal davant la impossibilitat de trobar una alternativa ecològica eficaç.

El portaveu de la Diputació ha advertit que “sol·licitem que la nostra proposta es convertisca en una Declaració Institucional i que la Generalitat Valenciana i el Govern d’Espanya adopten un pla específic de recuperació en tota la zona afectada de la Plana Baixa, a més d’ajudes directes als agricultors afectats”.

Whatsapp Telegram