sábado, 4 de diciembre, 2021  |  
La plaça de l’Església d’Almassora acollirà la projecció d’un vídeo de la història del poble La plaça de l’Església d’Almassora acollirà la projecció d’un vídeo de la història del poble

- 13 octubre, 2020 -

L’esdeveniment coincideix amb el 25 aniversari del Museu del Torrelló i la fi de la primera fase de les obres de la Vila La plaça de l’Església d’Almassora acollirà la projecció d’un vídeo de la història del poble

L’esdeveniment coincideix amb el 25 aniversari del Museu del Torrelló i la fi de la primera fase de les obres de la Vila

Castellón Información

La plaça de l’Església d’Almassora acollirà aquest divendres a les 20.30 hores la projecció d’un vídeo que rememora els orígens de la localitat coincidint amb el 25 aniversari del Museu del Torrelló i la fi de la primera fase de les obres de la Vila. Amb aforament reduït i mesures de seguretat, els assistents gaudiran d’una projecció en gran format sobre la façana del temple per a recórrer la història i el patrimoni d’Almassora des de la fundació del jaciment iber fins a l’actualitat.

L’esdeveniment impulsat des de la Regidoria de Patrimoni té lloc quan es compleix el primer quart de segle del Museu del Torrelló, per la qual cosa la sala del carrer Major també ha programat quatre jornades de portes obertes els dissabtes 17 i 24 d’11 a 13 hores i de 19 a 21 hores i els diumenges 18 i 25 d’11 a 13 hores. A més, una representació de l’equip de govern visitarà la sala aquest divendres abans de la projecció en la plaça de l’Església.

Les persones que assistisquen a la projecció podran conéixer de primera mà el resultat de la primera fase de les obres de conversió en zona de vianants de la Vila d’Almassora. Els treballs cofinançats per fons Feder de la Unió Europea per a executar millores al 50% al costat de l’Ajuntament arriben a la seua fi després d’una inversió conjunta de 441.940,52 euros al carrer Sant Joaquim i la plaça de l’Església.

Aquest últim enclavament és el triat per a la projecció d’un vídeo de huit minuts de duració que recorre el jaciment del Torrelló, els treballs d’emmagatzematge i recuperació de les restes i l’exposició del museu, que també ha rebut 19.247,24 euros d’inversió per a instal·lar il·luminació eficient amb la subvenció de la Unió Europea.

A més, el departament que dirigeix Carmina Martinavarro ha previst rutes guiades gratuïtes per la Vila per a mostrar al públic els principals llocs d’interés del centre històric. Aquestes visites eixiran del museu a les 11 hores els dies 17, 18, 24 i 25 i, en el cas dels dissabtes 17 i 24, també hi haurà visita nocturna a les 19.30 hores. Les persones interessades a participar en el recorregut han de reservar plaça en en la web municipal www.almassora.es a través de l’apartat Serveis i, dins d’aquest, en Inscripcions Activitats.

La regidora de Patrimoni ha convidat a veïnat i visitants al fet que aprofiten aquesta ruta per a conéixer els edificis emblemàtics del centre històric, ara retolats amb senyalització específica amb motiu de les obres, i la col·lecció permanent del Museu del Torrelló, que incorporarà gel hidroalcòlic i limitarà l’aforament a grups de fins a 18 persones.

Whatsapp Telegram