Noticias Castellón
sábado, 02 de julio del 2022 | Última actualización: 14:12

Educació invertirà un 29,2% més en el PAM per a millorar el rendiment de l’alumnat i combatre el fracàs escolar

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 3 segundos

Noticias Relacionadas

Els centres educatius comptaran amb 2.112 docents, 500més respecte al curs passat respecte a fa dos cursos 

Castellón Información 

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport augmenta en un 29,2% el pressupost destinat al Pla d’Actuació per a la Millora (PAM) per al proper curs, i passa de 65 a 84 milions d’euros d’inversió. Açò es tradueix en un increment de quasi 500 docents que formaran part d’aquest pla de millora, el qual passa de 1.627 a 2.112 docents treballant a les aules.

El PAM es destina als centres sostinguts amb fons públics d’Infantil, Primària, Secundària, Educació Especial, FPB i Formació de Persones Adultes. A les escoles s’han assignat 587 docents, dels quals 207 corresponen a les comarques d’Alacant, 75 a les de Castelló i 305 a les comarques de València. En total suposa un increment del 17,82% respecte al curs passat Als instituts i als centres d’FPA sostinguts amb fons públics s’han assignat 1.525 docents, dels quals 585 corresponen a les comarques d’Alacant, 194 a les de Castelló i 746 a les comarques de València. En total suposa un increment del 14,13% respecte al curs passat.

El conseller Marzà ha explicat que “augmentant la inversió en la millora de la qualitat educativa i l’atenció a l’alumnat donem un nou impuls per a garantir la igualtat d’oportunitats per a l’alumnat valencià. Aquest esforç inversor s’emmarca dins de les línies de treball que hem marcat com a les prioritats en aquesta conselleria, i també és una  mostra més de la gestió eficient de recursos públics del Govern del Botànic”.

“Cal tindre en compte que l’augment del present curs 2016-2017 respecte al passat 2015-2016 fou de 400 docents. Açò suposa que en dos cursos quasi 1.000 docents s’han incorporat a aquest pla de millora del rendiment escolar, un augment del 72%”, ha destacat el secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miquel Soler.

El Pla d’Actuació per a la Millora (PAM) té com a objectiu potenciar el desenvolupament personal, intel·lectual, social i emocional de l’alumnat per a reduir les taxes d’abandonament escolar prematur, així com proporcionar atenció educativa per a compensar desigualtats en l’educació, des d’una perspectiva inclusiva.

Aquest Pla constitueix la part pedagògica de la programació general anual (PGA). En el PAM, cada centre ha previst el conjunt d’actuacions que realitzarà per a la millora de la qualitat educativa. Aquestes actuacions es concreten en intervencions educatives que donen resposta a les necessitats, interessos i motivacions de tot l’alumnat del centre i s’organitzen en línies d’accions.