Noticias Castellón
viernes, 23 de febrero de 2024 | Última actualización: 03:42

El Pla de Contractació Anual 2024 d'Almassora preveu la renovació o nou llançament d'un total de 87 contractes

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 48 segundos

Noticias Relacionadas

Això, a nivell econòmic, es traduirà en 18.219.416,36 euros, un 24,54% més que en 2023

El ple s'uneix per a sol·licitar a Educació millores educatives, així com per a donar suport a les reivindicacions dels agricultors locals

L'Ajuntament d'Almassora ha aprovat el Pla de Contractació Anual d'aquest 2024, en el qual es preveu la renovació o nou llançament d'un total de 87 contractes, la qual cosa suposa un 12,65% més que l'exercici anterior. En l'àmbit econòmic això es traduirà en 18.219.416,36 euros, un 24,54% més que en 2023, quan la xifra va ascendir a 14.629.321,12 euros.

Entre els contractes destaquen el de servici de neteja en els col·legis per valor de quasi dos milions d'euros per a quatre anys, el de control d'accessos, subministraments i monitors d'instal·lacions esportives que ascendeix a 2.791.506 euros per a tres anys amb un més de pròrroga o el de subministrament de nous contenidors de recollida de residus urbans per valor de 643.030,6 euros. Sens dubte, el de major quantia és el que contempla el servici de recollida de residus domèstics, que ascendeix a 16.500.000 euros per als pròxims 11 anys.

“Ens trobem amb contractes importants que no estaven en vigor i és la nostra responsabilitat actualitzar-los i traure'ls a concurs”, ha ressaltat l'alcaldessa, qui ha insistit en l'esforç econòmic que impliquen, ja que es requereix un important desemborsament per a adaptar-los a les noves normatives o salaris vigents. “Amb els nous contractes també es milloraran els servicis que oferim als almassorins, per la qual cosa la gestió resulta fonamental”, ha indicat Tormo.

Millores educatives

D'igual mode, en la sessió plenària, els grups polítics s'han unit per a aprovar una declaració institucional que demana a la Generalitat resoldre les necessitats en infraestructures educatives d'Almassora. En l'exposició de motius, s'arreplega que el Pla Edificant ha suposat la construcció de les noves instal·lacions del CEIP Riu Millars, el CEIP Santa Quitèria i, actualment, la construcció de l'IES Álvaro Falomir.

A les quals hi ha de sumar les reformes ja realitzades en altres centres i la imminent execució d'obres en el CEIP Cardenal Cisneros. Totes aquestes actuacions han seguit el procés de la sol·licitud i l'obtenció de la delegació de competències per part de la Generalitat a l'Ajuntament d'Almassora, amb la consegüent inversió econòmica, tal com han arreplegat els pressupostos municipals, incloent-hi l'actual de 2024.

De totes les relacionades anteriorment, també consta la sol·licitud d'actuacions en la Escoleta Sant Josep per a millorar la seua estructura i en el CEIP Germans Ochando, que requereix la millora del pati infantil, el revestiment en la façana i la impermeabilització de la coberta.

Per tant, se sol·licita a la Generalitat seguir amb els tràmits oportuns per a la realització dels corresponents projectes valoratius, la consignació econòmica i posterior licitació i execució. A més, d'iniciar la tramitació necessària perquè es contemple en el Pla Edificant les necessitats constructives del CEIP Boqueres.

Suport als agricultors

En el ple ordinari d'aquest dilluns, tots els grups polítics amb representació municipal han donat el seu suport a una declaració institucional a favor dels cítrics valencians, a la qual ha donat lectura l'alcaldessa, Maria Tormo, qui ha insistit en la necessitat “de treballar en polítiques i accions destinades a protegir els nostres agricultors davant la competència deslleial i els baixos preus”.