Noticias Castellón
sábado, 13 de abril de 2024 | Última actualización: 00:21

'Per que competir si ens podem unir', l'eslogan de Castelló per defensar el paper de les dones

Tiempo de Lectura: 3 minutos

Noticias Relacionadas

L'Escola d'Igualtat, que es desenvoluparà del 28 de febrer al 30 de març a Menador Espai Cultural, cada dimarts i dijous a la vesprada, amb inscripció gratuïta, marca l'inici de l'agenda del 8-M

Març serà, un any més, el Mes de les Dones a Castelló. La Regidoria de Feminismes de l'Ajuntament de Castelló ha tancat una vintena d'activitats sota el lema 'Per què competir si ens podem unir' al voltant del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, que sumen formació, música, cinema, teatre, art, tallers, esport no competitiu, i on s'emmarca l'acte institucional en què s'entregarà a Eva Alcón Soler el Premi Olímpia 2023 i es lliuraran els guardons de la 30ª edició del Concurs Relats de Dones.

La regidora de Feminismes, Verònica Ruiz, ha destacat que "s'ha preparat una gran programació i molt variada en un mes de març commemoratiu que visibilitza la força de la unió de les dones, unes dones que cada dia realitzem un treball imprescindible i que no es pot parar". La regidora ha ficat el focus en la "necessitat de continuar caminant juntes, fortes, reafermades, empoderades des de la sororitat i la reivindicació per desemmascarar, fer front i combatre el masclisme en pas ferm".

L'Escola d'Igualtat, que es desenvoluparà del 28 de febrer al 30 de març a Menador Espai Cultural, cada dimarts i dijous a la vesprada, amb inscripció gratuïta, marca l'inici de l'agenda del 8-M a Castelló. La Regidoria de Feminismes i LGTBI ha preparat 20 hores de formació en igualtat de dones i homes dirigides a la ciutadania en vuit mòduls que obrirà el dedicat a 'El sistema sexe-gènere'. Per a inscriure's, cal enviar un correu electrònic amb les dades personals a igualdad@castello.es.

El 2 de març es celebrarà, a les 18.00 hores, a Menador, la taula rodona sobre 'La imatge de les dones a la literatura i les xarxes socials' que impartiran, en mode de conversa, Consol Aguilar, que parlarà sobre 'Gènere i literatura infantojuvenil'; Maria Medina-Vicent, que abordarà 'Disrupcions narratives en la representació de les dones al cinema'; i Silvia Gas Barrachina que analitzarà els discursos de les dones joves amb 'Feminismes i TikTok: una possible aliança?'. El 9 de març, també en clau formativa, s'ha agendat el taller 'El potencial feminista del mem', on s'experimentarà amb imatges i textos per a construir mems amb perspectiva feminista.

A la 17ª Cursa de les Dones, que es celebrarà el diumenge 5 de març, a les 11.00 hores,des del Passadís de les Arts, es suma una programació musical emmarcada en el cicle Los Lunes Concierto en clau de dones, que començarà amb el Duo Suggia i les 'Veus de dones', el dilluns 6 de març, a les 19.00 hores, al Reial Casino Antic, amb entrada lliure, on es podrà gaudir, tanmateix, el dia 20 del duo de Margarita Fernández i Victòria Alemany amb 'Les chemis de l'amour'; i el 27, les Douces Melodies amb arpa i soprano.

La companyia de teatre La Ravalera presentarà el 9 de març al Teatre del Raval Rafa Lloret la seua nova obra 'Passos lleugers', on arrepleguen els testimonis reals de moltes dones compilats per l'escriptora Dacia Maraini. I també al Raval es projectarà, el 29 de març, la pel·lícula 'El despertar de las hormigas', a les 18.30 hores, amb entrada gratuïta i col·loqui posterior. Una exposició urbana on es podran visibilitzar imatges sorgides del taller de fotografia participativa realitzat per dones víctimes de violència masclista on elles van prendre la paraula i el protagonisme, a la plaça Hort dels Corders, des del 27 de març, tanquen la programació municipal.