Noticias Castellón
sábado, 02 de julio del 2022 | Última actualización: 19:44

Nou col·legis locals s’incorporen al projecte ‘Patis Coeducatius’ de Castelló

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 43 segundos

Noticias Relacionadas

Els centres han pogut analitzar les possibles situacions de desigualtat que es generen diàriament a l’escola per començar a modificar la conducta de l’alumnat

Castellón Información

Els col·legis Sanchis Yago, Ripollés, Carles Salvador, Benadressa, Lluís Revest, Bisbe Climent, Blasco Ibáñez, Sebastián Elcano i Ramiro Izquierdo s’han incorporat al programa de Patis Coeducatius de la Regidoria d’Igualtat, dirigida per Ali Brancal, després de l’èxit de l’experiència pilot de l’any passat als centres Censal, Enric Soler i Godes i El Pinar.

La regidora Brancal ha explicat en roda de premsa que es tracta de «treballar el pati escolar donant-li les ferramentes al professorat perquè puga decidir en la seua escola com vol que siga el pati, seguint la continuïtat de la faena que fan per la coeducació dins de les aules». Així mateix, ha explicat que «el que fa l’Ajuntament és proposar una sèrie d’intervencions de la ponent experta en igualtat, Sandra Molines, però després és la mateixa escola la que decideix quins canvis li ha provocat haver assistit a aquestes reunions».

Les escoles dinamitzen aquest projecte a les aules sempre de forma assembleària, comptant amb l’opinió dels xiquets i xiquetes, i comencen a introduir els canvis que creuen oportuns convertint el pati en l’excusa per introduir la coeducació a l’escola. A més, també es dedica una sessió a formar a les famílies en coeducació, perquè si l’escola és coeducadora les famílies han de ser coneixedores.

A la presentació han estat presents distints representants d’alguns dels centres educatius que s’han sumat al programa aquest any. La directora del CEIP Sanchis Yago, Laura Soriano, ha explicat que ara estan en una fase de reflexió i «la idea és distribuir el pati en diferents zones de forma que als xiquets i xiquetes que els agrada jugar a jocs més actius tinguen el seu espai, però aquells que siguen més tranquils i es trobaven relegats a un cantonet del pati tinguen també el seu espai on poder gaudir de les seues inquietuds».

En la mateixa línia s’ha expressat la coordinadora d’igualtat i convivència del CEIP Benadressa, Laura Còrcoles, manifestant que «a partir de la posada en comú de les necessitats i possibles solucions s’ha redactat el nostre projecte de coeducació, on està inclòs el pati, i començarem amb que els alumnes coordinen què és el que volen i què no al pati per tal d’establir espais diferents perquè tots tinguen el que es mereixen».

La coordinadora d’igualtat i convivència del CEIP Bisbe Climent, Consuelo García, ha explicat una de les mesures del seu pla coeducatiu amb el que «de moment enguany comencen amb sols una mesura que serà jugar sense pilota els divendres, però que anirem incorporant d’altres poc a poc».

Patis Coeducatius persegueix dotar al claustre dels coneixements necessaris en matèria d’educació per afavorir l’eliminació dels rols i estereotips de gènere amb l’objectiu de potenciar el desenvolupament personal i integrat de l’alumnat. A més, busca incorporar mesures en els temps del pati escolar perquè l’ús de l’espai i la tipologia de jocs de l’alumnat puga ser més equitativa i justa.