Noticias Castellón
miércoles, 01 de febrero del 2023 | Última actualización: 17:15

La nova parada del TRAM a la Farola de Castelló ja ha entrat en funcionament

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 25 segundos

Noticias Relacionadas

El servei dóna resposta a una demanda de la ciutadania i facilita l'ús del transport públic reordenant el trànsit en la zona

Castellón Información

La nova parada del TRAM en la plaça de la Independència (en la Farola) ha entrat en servei hui. El regidor de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de Castelló, Jorge Ribes, i la directora general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, han assistit a la seua posada en marxa.

Una nova parada que "dóna resposta a una demanda de la ciutadania i facilita l'ús del transport públic enfront del vehicle privat i serà més eficient moure's per la ciutat", ha explicat l'edil de Mobilitat Sostenible. "A més, el carril d'ús exclusiu del TRAM millora el servei, reduint els temps d'espera i es reordena el trànsit en la zona", ha especificat el regidor. Sobre aquest tema, el conseller d'Obres Públiques, Arcadi España, ha assegurat que "des de la Conselleria estem treballant per un transport públic segur, eficient i eficaç que s'adeqüe a les necessitats reals de la ciutadania".

Així mateix, ha destacat la importància de la col·laboració entre administracions, en aquest cas amb l'Ajuntament de Castelló, per a atendre les demandes dels ciutadans i ciutadanes. En aquest sentit ha indicat que aquesta nova parada del TRAM ha tingut una inversió de 480.000 euros, dels quals la Conselleria ha aportat 276.000 euros per a l'obra civil i l'Ajuntament de Castelló 204.000 euros per a la semaforització.

L'execució d'una nova parada del TRAM ha portat aparellada l'adequació d'un carril reversible, al costat del passeig Ribalta, entre la plaça de la Independència, on se situa la parada, i l'avinguda de Barcelona. Per a dur a terme aquests treballs, ha sigut necessari dissenyar un carril reversible que permeta la circulació del TRAM al llarg del passeig Ribalta parells en tots dos sentits, donada la falta d'espai per a poder establir dos carrils per sentit; mentre que en l'avinguda Barcelona i en la plaça de la Independència, on sí que existia espai físic, s'ha projectat un carril per cada sentit de circulació.

Les obres han consistit en l'execució d'un carril del TRAM de tres metres d'amplària mínima en tot el seu traçat al costat de les voreres existents, i un carril reversible en el passeig Ribalta parells, deixant un únic sentit de circulació dels vehicles (direcció avinguda Morella); s'ha desdoblegat el carril del TRAM en l'avinguda Barcelona i en la plaça de la Independència, dotant d'un carril per sentit, i s'ha remodelat la vorera nord de la plaça de la Independència, ampliant-se per a la instal·lació de la nova parada i s'ha modificat la circulació dels vehicles en la Farola, adequant-se al nou carril exclusiu del TRAM i eliminant-se la semaforització central de la plaça de manera que funcione com una glorieta.