Noticias Castellón
domingo, 27 de noviembre del 2022 | Última actualización: 13:11

Onda proposa una experiència cicloturística al Sitjar el 2 de juny oberta a tots els públics i gratuïta

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 25 segundos

Noticias Relacionadas

Badenas ha afirmat que “proposem una nova experiència  perquè la visquen i gaudisquen totes les persones que els agrada el naturalesa i la bicicleta”

Castellón Información

El tinent d'alcalde de Dinamització Econòmica de l'Ajuntament d'Onda, Ángel Badenas, i el regidor d'Esports, Francisco Chalmeta; han presentat hui una nova visita guiada  cicloturística al Sitjar, que tindrà lloc el pròxim 2 de juny. L'activitat està oberta a tots els públics, és gratuïta, i pot realitzar-se tant amb bicicleta com a peu, sense necessitat d'inscriure's. El tinent d'alcalde Ángel Badenas ha afirmat que “proposem una nova experiència  perquè la visquen i gaudisquen totes les persones que els agrada el naturalesa i la bicicleta. L'objectiu d'aquesta marxa guiada és donar-la a conèixer tant als ciutadans d'Onda com als veïns d'altres poblacions. I és que, amb aquest trajecte, augmentem les opcions d'oci esportiu a Onda, podent gaudir d'una experiència única en el patrimoni natural de la ciutat”.

La ruta, que comptarà amb servei sanitari durant tota la jornada, començarà a les 9.30 hores des de la plaça Segle XXI. La visita estarà guiada en tot moment per tècnics de l'empresa ondera Sargantana Aventura, els qui també realitzaran activitats infantils al Sitjar. La volta es podrà fer a peu, amb bicicleta, o en un autobús que el consistori ofereix de forma gratuïta a les 13 hores des del pantà. La ruta està abalisada i senyalitzada per una entitat ondera amb la supervisió de tècnics de l’International Mountain Bicycling Associaton (IMBA).

En els pròxims mesos, la localitat comptarà amb una segona ruta cicloturística,que permetrà l'homologació de l’IMBA de tot el circuit. “Així, Onda es consolida com a ciutat saludable, oferint diferents opcions per a fer esport, en aquest cas en un entorn natural”, ha explicat el regidor d'esports Francisco Chalmeta, qui ha recordat que “aquesta va ser una de les opcions més votades en els Pressupostos Participatius i ara és una realitat”. Així mateix,  a través d'aquesta acció, l'Ajuntament d'Onda ha recuperat diverses vies de la zona, senyalitzant-les i abalisant-les, perquè puguen tornar a ser practicables i que podran veure's durant el trajecte.

Ángel Badenas, ha conclòs dient  que “a més de promoure l'esport i millorar la qualitat de vida, aquesta ruta ajuda a diversificar l'economia d'Onda apostant pel turisme com a element dinamitzador” i ha demanat “la col·laboració de la ciutadania per a conservar les balises que des que es van instal·lar han patit diversos actes vandàlics i han hagut de tornar a reposar-se en diverses ocasions”. Finalment, Francisco Chalmeta agraeix la “col·laboració de les diferents entitats locals que han treballat perquè aquesta jornada siga un èxit” i ha animat “a tothom a participar i passar un diumenge diferent”.