Noticias Castellón
jueves, 07 de julio del 2022 | Última actualización: 09:38

Onda renova amb el Col·legi d'Advocats el seu propi servei d'intermediació hipotecària

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 11 segundos

Noticias Relacionadas

Durant 2017, 83 onders van ser atesos de forma gratuïta a l'Oficina d'Intermediació Hipotecària que ofereix l'Ajuntament

Castellón Información

L'Ajuntament d'Onda ha renovat el conveni amb el Col·legi d'Advocats de Castelló per continuar oferint de forma gratuïta als onders un servei d'assessorament jurídic des de l'Oficina d'Intermediació Hipotecària (OIH) amb l'objectiu de facilitar una via de comunicació a aquelles persones que estiguen en risc de perdre el seu habitatge, per no poder fer front del pagament d'un préstec hipotecari, o tinguen dubtes sobre processos hipotecaris.

Durant 2017, l’OIH va atendre 83 nous casos i va seguir també amb diversos tràmits iniciats en anys anteriors relatius a arrendaments socials i lliuraments d'habitatges a canvi de la condonació del deute de les mateixes. L'actual equip de govern que lidera Ximo Huguet va ser conscient de la gravetat del problema a l'inici de la legislatura i va posar aquest servei en marxa que ha anat evolucionat en els últims dos anys. Des de la OIH s'ha detectat en 2017 un descens significatiu dels usuaris que han acudit al servei municipal per problemes d'impagaments respecte a anys anteriors, acaparant la majoria de consultes qüestionis relacionades amb les clàusules sòl i l'ampliació d'hipoteques, així com la reclamació de les despeses de constitució. A més, hi ha hagut un lleuger repunt en consultes relatives a l'arrendament, tant per arrendadors per impagaments en les quotes, com de persones arrendades amb dubtes en els seus contractes. Així mateix, s'han aconseguit sis lloguers socials amb entitats de crèdit per a usuaris amb el risc d'exclusió social.

Per a Mari Carmen Aguilella, tinent d'alcalde de Política Social de l'Ajuntament d'Onda, aquestes dades deixen patent “una necessitat real dels veïns d'Onda de poder comptar amb un servei d'informació i assessorament en temes relacionats amb qüestions hipotecàries. Gràcies a la labor que s'està fent des de la OIH se li està donant sortida a aquestes famílies onderes que desgraciadament ho estan passant malament, oferint-los de forma gratuïta un servei d'advocats professionals. D'aquesta forma, l'Ajuntament fa l'impossible perquè cap família d'Onda es quede sense llar i contribueix a fomentar la inclusió social en les famílies que més necessiten una resposta per resoldre els seus problemes hipotecaris”.

Finalment, Aguilella ha recordat que l'equip de govern va veure la necessitat d'ampliar els serveis de l’OIH habilitant un espai especific d'assessorament gratuït per a les veïnes i veïns, que està disponible els dimarts en horari de 9.30 a 13.30 hores a la Casa de la Cultura, sota cita prèvia.