Noticias Castellón
martes, 04 de octubre del 2022 | Última actualización: 22:19

Onda crearà un nou parc caní davant l’alta demanda de veïns de la localitat 

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 12 segundos

Noticias Relacionadas

L'emplaçament millor valorat per a la seua ubicació és un terreny municipal situat darrere de la caserna de la Guàrdia Civil

Castellón Información

L'Ajuntament d'Onda, davant el notable nombre de peticions dels veïns, crearà un nou parc caní perquè els propietaris de gossos disposen d'un segon espai habilitat en el qual les seves mascotes puguen passejar lliurement. Així ho ha anunciat el tinent d'alcalde de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, Ángel Badenas, qui ha avançat que el nou emplaçament podria situar-se en un terreny municipal, darrere de la caserna de la Guàrdia Civil. “Analitzant els informes realitzats per la Policia Local, estem valorant què parcel·les municipals són les més apropiades per a albergar el que seria el segon parc caní, tant per la seva dimensió com per la seva accessibilitat, i considerem que el projecte que té més viabilitat ara  és el que situaria la nova zona per a cans darrere de la caserna”, ha concretat Badenas.

angel badenes presenta visitas teatralizadasAmb la creació d'aquesta segona àrea canina es donaria resposta a una petició molt demandada pels onders i amb la seva ubicació geogràfica els veïns del municipi ho tindrien més fàcil per a accedir a les noves instal·lacions. En aquesta línia, el tinent d'alcalde ha destacat que “aquest espai públic se sumaria al situat en el carrer Segorbe, al costat del Skatepark. De manera que, el nou emplaçament, facilitaria que els veïns dels barris i carrers pròxims a la zona de la caserna de la Guàrdia Civil no hagueren de traslladar-se quasi a l'altre extrem de la ciutat perquè les seves mascotes gaudiren d'un recinte adequat especialment per a elles. A més, aprofitem uns terrenys municipals sense cap ús, la qual cosa suposaria un menor cost per al consistori”.

Així mateix, Badenas ha recordat que després de les reunions i converses que es van mantenir amb els col·lectius i propietaris de gossos que fan ús d'aquest tipus d'instal·lacions, l'equip de govern va realitzar treballs de millora al parc situat al costat del Skatepark. “A suggeriment dels usuaris es va aplanar el terreny perquè els gossos estiguen visibles en tot moment pels seus amos; es van substituir arbres i es va canviar la porta per una més xicoteta per a evitar que els cans s'escaparen”, ha recordat Badenas, al mateix temps que ha avançat que “sota aquestes premisses ens plantegem desenvolupar aquest nou projecte”.

Campanyes de conscienciació

Finalment, el tinent d'alcalde ha insistit que “tots hem de posar del nostre costat per a millorar la imatge de la nostra ciutat”. Per açò, Badenas ha apel·lat al civisme i col·laboració dels propietaris de gossos, als quals recorda que existeix una ordenança que contempla sancions econòmiques que poden arribar als 750 euros. En aquest sentit ha recordat que des de gener de 2016, a través de la Policia Local, s'està duent a terme una campanya de conscienciació permanent que porta per lema 'No sigues gos …i arreplega-la!…ell ho faria', amb la qual es pretén informar i sensibilitzar als ciutadans onders sobre la necessitat d'arreplegar els excrements de les seves mascotes en via pública, parcs i jardins, així com fomentar hàbits cívics. “Vam iniciar aquesta campanya per a acabar amb un problema de comportament cívic i, malgrat que la majoria de veïns del municipi té una conducta exemplar, la Policia Local ha interposat ja 36 sancions en el que va d'any”, ha lamentat Badenas. La campanya s'ha desenvolupat en dues fases, la informativa i la de vigilància i sanció; i les multes que s'han interposat fins al moment oscil·len entre els 50 euros i 100 euros si són reincidents.