Noticias Castellón
sábado, 03 de junio del 2023 | Última actualización: 00:51

Ballester reivindica en el 9 d’octubre: “La nostra identitat va parella a la solidaritat, l’esforç i la fraternitat”

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 37 segundos

Noticias Relacionadas

L’alcaldessa d’Onda ha apel·lat a què “els valencians som reconeguts per la nostra capacitat de superació”

Castellón Información

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha reivindicat hui 9 d’octubre, dia de la Comunitat Valenciana, “l’orgull de pertànyer a una terra solidària, innovadora i plena de talent” en el seu missatge institucional emès en les xarxes municipals. Així, la primera edil ha apel·lat a què “els valencians som reconeguts pel nostre esforç, la nostra capacitat de superació, per les nostres iniciatives socials, per la nostra preocupació pel medi ambient i per la nostra vocació solidària”.

Referint-se a la pandèmia ha assenyalat que “el virus ha mostrat el millor del nostre poble, la seua generositat, la disposició a acollir, el desig d’estar sempre al costat dels que més ho necessiten. La nostra identitat va parella a la solidaritat, l’esforç i la fraternitat, aquells valors que caracteritzen la societat valenciana i ondera, i que són la nostra millor fortalesa. Per tot això, ara més que mai és bon moment per a reivindicar l’orgull de ser valencià i onder”.

Cal recordar que l’Ajuntament d’Onda ha organitzat un complet programa d’activitats al llarg de tota la setmana per a commemorar l’efemèride, com tallers infantils, contacontes i de cuina per a elaborar la típica mocadorà. Hui es celebrarà una partida de pilota valenciana al carrer de Sant Miquel, una visita teatralitzada en el Castell i un concert de música en valencià a càrrec de l’orquestra i cors de la SAMVO. A la nit es dispararà un castell de focs artificials, patrocinat per la Diputació.

A més, el dimarts 12 es clausurarà la setmana cultural i lúdica amb un espectacle de teatre-titelles a les 12.00 h en La Cassola i una visita teatralitzada al Castell de les 300 torres. Cal recordar que per a les visites és necessari la reserva prèvia en la Tourist Info o cridant al 964 602 855.