viernes, 16 de abril, 2021  |  
Entitats, penyes i veïns lloen a sant Pasqual amb milers de flors en l’Ofrena i l’espectacular foguera  Entitats, penyes i veïns lloen a sant Pasqual amb milers de flors en l’Ofrena i l’espectacular foguera 

- 17 mayo, 2018 -

La Casa dels Mundina de Vila-real ha acollit l'homenatge a les reines de les Festes de 1968 i 1993, Delfina Roig Font de Mora... Entitats, penyes i veïns lloen a sant Pasqual amb milers de flors en l’Ofrena i l’espectacular foguera 

La Casa dels Mundina ha acollit l’acte d’homenatge a les reines de les Festes de 1968 i 1993, Delfina Roig Font de Mora i Carmina Rubert Cantavella

Castellón Información

La presentació del número 20 de la revista ‘Font’, de la Regidoria de Normalització Lingüística,a la Casa dels Mundina aquest matí ha servit per retre-li un homenatge a  l’impulsor de la revista, Pasqual Batalla. L’alcalde, José Benlloch, i el regidor de l’àrea, Santi Cortells, han destacat el prestigi d’aquesta publicació d’investigació i estudis vila-realencs, que s’ha convertit en tot un referent, i han tingut un sentit record al defensor de les tradicions.

_DSC6020Ja per la vesprada ha tingut lloc la visita del primer tinent d’alcalde, Xavier Ochando, i el regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, a la jornada de portes obertes al centre de Dia de Malalts d’Alzhèimer Molí la Vila, en la qual han estat acompanyats per la reina i dames.

I com a avantsala de l’ofrena de flors, no podia falta la ja tradicional campanya de recollida d’aliments i donatius solidaris, a benefici de Càritas, que ha tingut lloc aquesta vesprada a la plaça de la Vila. La Junta de Festes, així com la Comissió de Penyes i Caixa Rural Vila-real han col·laborat a l’esdeveniment, que ha comptat amb la participació dels regidors de la corporació local.

 

_DSC6440

A les 18.15 s’han reunit a l’encreuament del carrer de la Cova Santa i la plaça Major  penyes, entitats, veïns i veïnes per a participar en l’ofrena de flors. I a les 18:30 ha arrancat amb la participació de la corporació municipal, encapçalada per l’alcalde, José Benlloch, amb tapís floral a sant Pasqual. L’acte han comptat amb l’assistència de nombroses entitats ciutadanes, penyes, veïns i veïnes, que han fet el recorregut des de la plaça Major fins la plaça de sant Pasqual per a donar el seu ram. Tot seguit ha tingut lloc la tradicional foguera.

 

En acabar l’acte la Casa dels Mundina ha acollit l’acte d’homenatge a les reines de les Festes de 1968 i 1993, Delfina Roig Font de Mora i Carmina Rubert Cantavella, i les dames de la ciutat. L’alcalde, José Benlloch, i regidors de la corporació municipal han assistit a l’acte, on s’ha posat de manifest l’important paper que exerceix aquesta representació des de 1947, primer any en què la ciutat va tenir reina i dames. En total, han sigut 693 les representants festives que ha tingut la ciutat, comptant les d’enguany, amb 72 reines adultes i 3 infantils.

Whatsapp Telegram