Noticias Castellón
jueves, 01 de junio del 2023 | Última actualización: 22:31

L’oci educatiu és una prioritat de la Regidoria de Joventut a Vila-real

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 49 segundos

Noticias Relacionadas

El programa ‘A on?’ ha reprès les seues activitats juntament amb el projecte de creació d’un Centre d’Informació Juvenil

Castellón Información

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Vila-real promou les activitats d’oci educatiu entre els més joves de la ciutat, a través de distintes iniciatives, entre les quals destaca l’adhesió a la Declaració d’oci educatiu Ens reunim amb valors, promoguda per l’Ivaj. El programa d’oci saludable ‘A on?’, impulsat juntament amb l’Upcca, que ha reprès les seues activitats, i la pròxima creació d’un Centre d’Informació Juvenil són altres iniciatives en aquesta mateixa línia.

“L’adhesió a la xarxa Ens reunim amb valors busca promoure l’oci educatiu com una eina fonamental de creixement no sols personal sinó també social, un instrument per a la inclusió, la igualtat, la participació i el creixement personal i comunitari, especialment en la infància, l’adolescència i la joventut”, assenyala de la regidora de Joventut, Anna Vicens, qui recorda que aquesta és una de les principals línies estratègiques del departament. L’adhesió a aquesta declaració és, a més, un requisit indispensable per a rebre certs tipus de subvencions de l’Ivaj.

D’altra banda, la Regidoria de Joventut està tramitant la pròxima creació d’un Centre d’Informació Juvenil de l’Institut Valencià de la Joventut. “Després d’haver detectat les necessitats d’informació i de coneixement dels recursos disponibles per a la joventut, volem crear un servei d’informació que fique a disposició de la joventut tota aquella informació encaminada a la seua emancipació, autonomia i independència”, explica Vicens. L’espai, que pretén ser un lloc de referència sobre les polítiques dirigides a la joventut, se situarà a les instal·lacions de l’Espai Jove i estarà obert a tota la població juvenil, sense excepcions. Un altre dels objectius serà el d’acollir, fomentar i donar suport a la iniciativa i la participació juvenils, al mateix temps que l’associacionisme juvenil i oferir alternatives saludables d’oci i temps lliure.